Ηγεσία Κασσελάκη: Τόσο ανίσχυρη που κλονίζεται από ένα… δείπνο

Διαβάζεται σε 3'
Αλέξης Τσίπρας και Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Αλέξης Τσίπρας και Γαβριήλ Σακελλαρίδης ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Η συνάντηση για φαγητό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, με τους φίλους και πρώην συνεργάτες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Λευτέρη Αρβανίτη μετατράπηκε σε “μεγάλο πολιτικό γεγονός”, με ανυπόστατες φήμες για το τι συζητήθηκε.

Σε “δίνη ανασφάλειας” φαίνεται να βρίσκεται ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου, παρουσιάζοντας σημάδια αδικαιολόγητου πανικού εξαιτίας ενός δείπνου ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και πρώην συνεργάτες του.

Ο θόρυβος από τη συνάντηση είναι ενδεικτικός της ρευστότητας των εξελίξεων στον εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία περίοδο που οι τακτικές της προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να οδηγούν σε συνεχείς διασπάσεις και μείωση της αξιοπιστίας αλλά και της πολιτικής επιρροής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο επίμαχο δείπνο, που πραγματοποιήθηκε σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντήσει τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον οποίο υπήρξαν επί μακρόν συνεργάτες, αλλά και τον Λευτέρη Αρβανίτη, ο οποίος είχε την ευθύνη για την λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όμως διαμηνύθηκε και από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού επρόκειτο για μια φιλική συνάντηση δίχως πολιτική σκοπιμότητα.

Δίχως αυτό να σημαίνει φυσικά -θα ήταν …παράδοξο το αντίθετο- ότι δεν σχολιάστηκαν και τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία φυσικά παρακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με αυξημένη ανησυχία.

Το άγχος που φαίνεται να διακατέχει το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη,  «καθρεφτίζεται» στην υπερ-δραστηριότητα και τη… δημιουργική φαντασία αρκετών φίλιων ΜΜΕ στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι σε σειρά δημοσιευμάτων (που δεν μπορεί παρά να προέρχονται από συγκεκριμένο κέντρο) υποστηρίζεται πως αντικείμενο της συνάντησης ήταν το να δοθεί μήνυμα «συγκράτησης» σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διαπιστώνουν καταγράφοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ την «τραμπική» νοοτροπία της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Επίσης το άγχος φαίνεται να σχετίζεται με τον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος από την έντονα επικριτική στάση του Στέφανου Κασσελάκη σε στρατηγικές επιλογές της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015-2019. Πολύ δε περισσότερο αν αυτό συνδέθηκε με τον φόβο να υπάρξει κάποιου είδους παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα.

Θυμίζουμε στη χθεσινή περιπατιτική συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρθηκε στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ ως «το πιο μνημονιακό μέτρο» που έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι αμφισβήτησε ουσιαστικά την «καρδιά» της στρατηγικής που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να υπηρετηθεί ο στόχος της εξόδου από τα μνημόνια και να αποφευχθει μια σκληρή μεταμνημονιακή εποπτεία τύπου «πιστοληπτικής γραμμής».

Μια τακτική του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που εύλογα μπορεί να θεωρηθεί απαξιωτική για το σύνολο του κυβερνητικού έργου της περιόδου εκείνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα