Ηλιόπουλος για Πετράλωνα: “Τεράστιο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.”

Ηλιόπουλος για Πετράλωνα: “Τεράστιο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.”
O Νάσος Ηλιόπουλος eurokinissi

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε "ακροδεξιούς καλοθελητές και στελέχη της ΝΔ" που προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη για την υπόθεση βιασμού στα Πετράλωνα, στον νόμο Παρασκευόπουλου.

Για “τεράστιο φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας” κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σχετικά με την υπόθεση βιασμού 50χρονης στα Πετράλωνα, απορρίπτοντας τις ευθύνες που αποδίδονται για το περιστατικό, στον νόμο Παρασκευόπουλου.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει:

“Η υπόθεση του βιασμού στα Πετράλωνα αποτελεί άλλη μία τραγική υπενθύμιση του αγώνα που έχουμε να δώσουμε ενάντια στην έμφυλη βία και την κουλτούρα βιασμού.

Το γεγονός ότι οι δράστες είναι ελεύθεροι αποτελεί ένα τεράστιο φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας.

Μπροστά σε αυτό το φιάσκο ακροδεξιοί καλοθελητές και στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη για έναν από τους βιαστές στον νόμο «Παρασκευόπουλου», υποστηρίζοντας ότι βάση αυτού αποφυλακίστηκε το 2020.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική αφού:

1. Ο νόμος 4411/16 έχει λήξει ήδη από τις 28 Αυγούστου του 2017.

2. Όταν αναφερόμαστε σε προσωρινής ισχύος νόμους δεν ισχύει η εφαρμογή της ευνοϊκότερης διάταξης όταν αυτοί έχουν λήξει. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Η διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων συμβάλει στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και στην δημιουργία μιας κοινωνίας με ασφάλεια για όλες και όλους. Η ακροδεξιά λάσπη όχι. Αποτελεί άλλη μια ψηφίδα ενός μωσαϊκού συγκάλυψης και αναπαραγωγής της κουλτούρας βιασμού στην ελληνική κοινωνία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα