Ηλιόπουλος: “Η κυβέρνηση ποτέ δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας”

Ηλιόπουλος: “Η κυβέρνηση ποτέ δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας”
Ν. Ηλιόπουλος Eurokinissi

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία στην στήριξη του συστήματος υγείας και της κοινωνίας.

Για σπατάλη του χρόνου που κέρδισε η κοινωνία το προηγούμενο διάστημα και για ολιγωρία στην προετοιμασία για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αθηναίων “Ανοιχτή Πόλη” αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook στην αδυναμία της κυβέρνησης να στηρίξει το σύστημα υγείας και την κοινωνία, ενώ στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι με την αλληλεγγύη θα νικήσει η ζωή.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

Μιλάγανε συνέχεια για τις πλατείες τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι το 86% των μεταδόσεων του ιού έγινε σε κλειστούς χώρους.

Τη Δευτέρα το πρωί έλεγαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση στα σχολεία και το βράδυ έκλεισαν τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη.

Έλεγαν ότι δεν μεταδίδεται ο ιός στα ΜΜΜ και τώρα παραδέχονται το πρόβλημα αλλά προσθέτουν ότι δεν μπορούν να “γεννήσουν λεωφορεία”.

Μιλάνε για ενίσχυση του ΕΣΥ τη στιγμή που στα νοσοκομεία βρίσκονται 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι.

Μιλάγανε για 1200 ΜΕΘ και το σύστημα είναι στο κόκκινο με 190 διασωληνωμένους.

Μιλάνε για 24 δις οικονομική ενίσχυση τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι έκτακτες δαπάνες είναι μόλις κάτι παραπάνω από 5 δις.

Μιλάνε για 800 ευρώ που τελικά θα είναι 600 και θα πληρωθούν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση ποτέ δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Συνειδητά σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Ιδεοληψίες και ανικανότητα δεν της επιτρέπουν να στηρίξει ούτε το σύστημα υγείας ούτε την κοινωνία.

Στις δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας δουλειά όλων μας είναι να αποτρέψουμε την κοινωνική κατάρρευση. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας, για να νικήσει η ζωή!”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα