Ηλιόπουλος: Καλή ημέρα για την Αθήνα – Τελείωσε η δημαρχία Μπακογιάννη

Διαβάζεται σε 2'
Ηλιόπουλος: Καλή ημέρα για την Αθήνα – Τελείωσε η δημαρχία Μπακογιάννη
INTIME

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η θητεία του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα έφτασε στο τέλος της.

Tις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας περιέγραψε σε ποστ του στα social media ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Αριστεράς τόνισε σχετικά: 

Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Αθήνα αφού μπήκε και τυπικά τέλος της δημαρχίας του Κώστα Μπακογιάννη. Μια πενταετία που άφησε αρνητικό πρόσημο και σημαδεύτηκε από τον αυταρχισμό, τον συγκεντρωτισμό της απελθούσας διοίκησης και ένα μαραθώνιο καψόνι των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης από τους πειραματισμούς ενός δημάρχου που διαχειρίστηκε την πρωτεύουσα της χώρας ως ιδιοκτησία του.

Η εκλογική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων υπήρξε ένα θετικό μήνυμα για την απαραίτητη αλλαγή σελίδας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Χάρη Δούκα ο οποίος έχει μπροστά του δύσκολο έργο και θα αναγκαστεί να δώσει συγκρούσεις αν θέλει να αλλάξει την εικόνα της πόλης. Ο νέος δήμαρχος θα κριθεί αυστηρά από τους πολίτες και ιδιαιτέρως τον προοδευτικό κόσμο που κινητοποιήθηκε και έκανε εφικτή την αλλαγή στην πόλη.

Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να βάλει φρένο στην μετατροπή της Αθήνας σε πόλη- τουριστικό λούνα παρκ. Χρειάζεται να διεκδικήσει και μάλιστα άμεσα αυστηρές ρυθμίσεις για την βραχυχρόνια μίσθωση και να απαιτήσει παραπάνω αρμοδιότητες για την πολιτική στέγης, με απαγόρευση του airbnb για νομικά πρόσωπα και κατόχους Golden Visa. Να ενισχυθουν οι μικτές χρήσεις, να προστατευτεί το λιανεμπόριο και να δημιουργηθεί η δυνατότητα οι κάτοικοι της Αθήνας να παραμείνουν και να ζήσουν σε αυτή.

Άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία του δημόσιου χώρου που απαξιώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Με προστασία των υφιστάμενων και δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, την επιστροφή των γειτονιών στους κατοίκους τους και την προώθηση των απαραίτητων απαλλοτριώσεων που πάγωσαν την προηγούμενη περίοδο.

Η Αθήνα σε συνθήκες κλιματικής κρίσης και ακρίβειας γίνεται μια μη βιώσιμη πόλη που μπορει και πρέπει να αλλάξει πορεία. Για να γίνει αυτό πράξη προυποθέτει ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό μοντέλο διοίκησης. Με δημοκρατία, λογοδοσία και διαφάνεια. Με τους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες της πόλης στο προσκήνιο. Μία πόλη ανοιχτή που δεν θα αφήνει κανένα και καμιά πίσω.

Για αυτή την πόλη θα αγωνιστούμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα