Χάρης Δούκας: Ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων – “Ο Δήμος να επιστρέψει στις γειτονιές”

Διαβάζεται σε 3'
Χάρης Δούκας: Ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων – “Ο Δήμος να επιστρέψει στις γειτονιές”
INTIME

Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μετά από διαβούλευση με τους πολίτες, τόνισε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο Δήμος Αθηναίων ξαναγυρίζει στις γειτονιές», ανέφερε ο Χάρης Δούκας από την αγορά της Κυψέλης.

Ο Χάρης Δούκας ξεκίνησε την ομιλία του, κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, σχολιάζοντας την επιλογή της δημοτικής αγοράς Κυψέλης ως τόπο διεξαγωγής της τελετής, προκειμένου όπως είπε «να σηματοδοτήσουμε την θέληση μας για μια Αθήνα πράσινη καθαρή και δημιουργική για όλους».

«Η ζωή στην Αθήνα μπορεί και πρέπει να αλλάξει», τόνισε και πρόσθεσε πως πρόκειται για  κοινή προσπάθεια. «Επιλέξαμε την αγορά της Κυψέλης για τον συμβολισμό ο δήμος να επιστρέψει στις γειτονιές. Η δημοτική αγορά της Κυψέλης απειλήθηκε πολλές φορές με κατεδάφιση κατάφερε να διασωθεί χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων. Η ανάπλαση της αγοράς δείχνει και πως οι άνθρωποι κρύβουν δύναμη αλλαγής, αντίστασης και αξιοπρέπειας».

Από την ορκωμοσία του Χάρη Δούκα INTIME
Από την ορκωμοσία του Χάρη Δούκα INTIME

“Δήμαρχος όλων των Αθηναίων”

«Θα είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων, έξω από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε. Αναγκαία συνθήκη η συμμετοχή των πολιτών».

Αναφέρθηκε στην απόφαση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος και τις συζητήσεις του με τους πολίτες: «Αποδείξατε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η ψήφος των Αθηναίων υπογραφή σε κοινωνικό συμβόλαιο τιμής».

«Ξέρουμε πως η ζωή είναι δύσκολη σε αυτή τη σπουδαία πόλη. Με ενοχλεί όσο και εσάς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας, ενώ και κάλεσε τους πολίτες, τους εργαζόμενους στον δήμο και την κυβέρνηση να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Σοφιανός και ο Κώστας Παπαδάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Το παρών στην ορκωμοσία έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και συνεχάρη τον Χάρη Δούκα.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας INTIME
Νίκος Χαρδαλιάς και Χάρης Δούκας INTIME
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην ορκωμοσία του Χάρη Δούκα ΙΝΤΙΜΕ

Δείτε την τελετή ορκωμοσίας:

Έξω από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης είχε συγκεντρωθεί κόσμος, κρατώντας πανό με αντιφασιστικά συνθήματα. Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα