Ηλιόπουλος: Να συνεδριάσει η Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των οροθετικών

Διαβάζεται σε 2'
Ηλιόπουλος: Να συνεδριάσει η Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των οροθετικών
O Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος δικαίου να πλησιάζει τις χίλιες καταδίκες από το ΕΔΔΑ λόγω συστηματικών παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με αφορμή την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεδομένου ότι η Ελλάδα πλησιάζει τις χίλιες καταδίκες λόγω συστηματικών παραβιάσεων, ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στα social media. γνωστοποίησε ότι η Νέα Αριστερά προχωράει σε ανάληψη πρωτοβουλίας για να συνεδριάσει στο κοινοβούλιο η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ.

Αναλυτικά ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς έγραψε: 

«Η χώρα μας για μια ακόμα φορά καταδικάστηκε στις 23/1/24 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αιτία ήταν η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των οροθετικών γυναικών το 2012 με ευθύνη του τότε Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, της ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας και του πολικού της προϊσταμένου Μ. Χρυσοχοΐδη.

Η εξαναγκαστική εξέταση αίματος και η διάδοση προσωπικών δεδομένων των γυναικών αυτών κατάργησαν στην πράξη κάθε έννοια σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Είναι χρέος μας ως Νέα Αριστερά να μην μείνουμε άπραγοι. Για αυτό και προχωρήσαμε σε ανάληψη πρωτοβουλίας να συνεδριάσει στο κοινοβούλιο η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είναι απαράδεκτο ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος δικαίου να πλησιάζει τις χίλιες καταδίκες από το ΕΔΔΑ λόγω συστηματικών παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ως Νέα Αριστερά θα δώσουμε κάθε απαραίτητη ιδεολογική, κοινοβουλευτική και κοινωνική μάχη ενάντια στην εξελισσόμενη συρρίκνωση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παγίωση ενός ανελεύθερου καθεστώτος που απουσιάζουν τα θεσμικά αντίβαρα». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα