Ηλιόπουλος: “Ο Ρουπακιάς θα μείνει περισσότερο στη φυλακή με βάση τον νέο ΠΚ”

Ηλιόπουλος: “Ο Ρουπακιάς θα μείνει περισσότερο στη φυλακή με βάση τον νέο ΠΚ”
Ο Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

"Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μείνει περισσότερο στη φυλακή με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Τεράστια νίκη για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισε την «καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση των νεοναζί» όσο και τις προτάσεις επιβολής ποινών στους κατηγορουμένους για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9 FM».

Ένα λόγο για «ψέματα» όσον αφορά τον Ποινικό Κώδικα σημειώνοντας ότι «με τον νέο Ποινικό Κώδικα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μείνει περισσότερο στη φυλακή».

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κατασπατάληση του χρόνου που κέρδισε η ελληνική κοινωνία για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Χαρακτήρισε «πρωταρχικό διακύβευμα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπενθυμίζοντας πως «οι Έλληνες πολίτες πειθάρχησαν στα μέτρα με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης». Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στις αποφάσεις της επιστημονικής επιτροπής» και «μάλιστα, με προτάσεις από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στο πλευρό της κοινωνίας». «Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε στον κ. Κικίλια σχέδιο για 150 ΜΕΘ, ενώ ο Ανδρέας Ξανθός πίεζε για την αξιοποίηση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη ότι «φρόντισε να πετάξει τα 4,5 δισ. του ΕΣΠΑ που μπορούσε να αξιοποιήσει για τη στήριξη της υγείας», ενώ «από τα 24 δισ. ευρώ που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει δώσει για την πανδημία, έχουν διατεθεί μόνο 4,6 δισ. ευρώ συνολικών δαπανών». Επεσήμαεν ότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης ΝΔ βρίσκεται πολύ χαμηλά, δυστυχώς» και πως «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κάνει δουλειές με ιδιώτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσω ΣΔΙΤ».

«Καταγράφονται 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρυσι στο σύστημα υγείας, με βάση τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης -και μόνιμοι και έκτακτοι- ενώ ανοίγουν ΜΕΘ στην Αττική, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, μεταφέροντας γιατρούς από άλλα νοσοκομεία και όχι με προσλήψεις»συμπλήρωσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση «να επιτάξει τώρα ιδιωτικές ΜΕΘ, να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, στην ενεργοποίηση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας και στη μαζική συνταγογράφηση τεστ, ειδικά για τα σχολεία».

Τέλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την «έλλειψη μέτρων σε εργασιακούς χώρους».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα