Ημέρα δράσης κατά των νέων μέτρων

Ημέρα δράσης κατά των νέων μέτρων
ΑΘΗΝΑ-Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Διαβάστε ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι "παγώνουν" λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατά του εφαρμοστικού νόμου του "Μνημονίου 2"

Πολλαπλές δράσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα Τετάρτη, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων.

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 18.00 διοργανώνουν από κοινού με το ΤΕΕ το ΔΣΑ και τον ΙΣΑ συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 13.30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, κάνοντας λόγο για “τερατώδεις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο, με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%”.

Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως 15:00, συμμετέχει στην κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των ιατρών, στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει η ΟΤΟΕ,  ενώ κατάληψη των δημαρχείων της χώρας από τις 11.00- 15.00 προγραμματίζει η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΤΕΕ με αναστολή των υπηρεσιών του σε όλη τη χώρα και αποχή των μελών του από όλες τις Επιτροπές και όλα τα Συμβούλια ελέγχου και αναθέσεων μελετών, έργων και προγραμμάτων.

Δεκάλεπτες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κατά τις εκκινήσεις των δρομολογίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν καθυστερήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα