Υπ.Προ.Πο.: Ο Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση

Υπ.Προ.Πο.: Ο Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Λ.Κατεχάκη Eurokinissi

Σε απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα προχώρησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας, πως Μόρια και Βαθύ θα κλείσουν όταν ετοιμαστούν οι νέες δομές

Στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, απάντησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μέσω ανακοίνωσή του το Υπουργείο, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι Μόρια και Βαθύ θα κλείσουν όταν ετοιμαστούν οι νέες δομές.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις”.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ“Ο κ. Χρυσοχοΐδης μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μάλλον θα πρέπει να απαντήσει στους πολίτες και στους δημάρχους των νησιών μας, που τόσο καιρό η κυβέρνηση περιπαίζει, και όχι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ” απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας:

“Για όσους ξέρουν ανάγνωση, τα όσα διατύπωσε στην επιστολή του στην αρμόδια Επίτροπο είναι σαφή. Αν κοροϊδεύει την Επίτροπο και όχι τους Έλληνες μένει να φανεί. Αλλά το ποιος δήθεν σπέρνει σύγχυση και το ποιος βρίσκεται πραγματικά σε απόλυτη σύγχυση και αδυναμία να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, όπως άλλωστε και ο ίδιος παραδέχθηκε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχουν καταλάβει ήδη όλοι οι Έλληνες πολίτες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα