Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο – Ανικανότητα να διαχειριστούν εθνικά θέματα και προσφυγικό

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο – Ανικανότητα να διαχειριστούν εθνικά θέματα και προσφυγικό
Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια της συνεδρίασης της ΚΟ. Τετάρτη 4/12/2019. (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό. Τι τόνισε για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ιδιαίτερα επικριτικός για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο μεταναστευτικό κομμάτι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκανε λόγο για διγλωσσία και μη σοβαρή στάση.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα τόνισε: “Και βγαίνει ο υφυπουργός και μας παρουσιάζει μετά βαΐων και κλάδων τα περίφημα κλειστά κέντρα, λέγοντας ότι θα αντικατατήσουν τις υπάρχουσες δομές. Κλείνει η ντροπή της Μόρια μας έλεγαν. Και έρχεται η Ευρωπαία επίτροπος και τους τα γυρίζει πίσω. Τους λέει ότι είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο τα κλειστά κέντρα. Και μετά επανέρχεται ο Χρυσοχοΐδης και της στέλνει επιστολή όπου της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα. Με δυο λόγια ο Υπουργός Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας οτι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα… Με συγχωρείτε, είναι κυβέρνηση αυτή; Ή μπάχαλο;

Η σχετική επιστολή της επιτρόπου

https://www.news247.gr/download/6317//397000/meta.pdf

Η απάντηση Χρυσοχοϊδη

https://www.news247.gr/download/5519//475000/xryso.pdf

Και όλα αυτά όταν μόλις πρόσφατα Πέτσας και Στεφανής έχουν αναφέρει ότι κλείνουν τις υπάρχουσες δομές και όλοι θα διαμένουν σε κλειστά κέντρα κράτησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα