Ισπανίδα ΥΠΕΞ: Εκνεύρισε τον Τσαβούσογλου κι έρχεται Αθήνα

H Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια
H Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια AP

Με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών συναντάται η ΥΠΕΞ της Ισπανίας μία μέρα μετά τη συνάντησή της με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον οποίο εκνεύρισε με όσα του είπε για την Αγία Σοφία.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα η Ισπανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια μία μέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της και τον εκνερισμό που του προκάλεσε με την τοποθέτησή της για την Αγία Σοφία.

Στις 11 θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ στις 12:00,  η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες η  Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια βρέθηκε στην Τουρκία όπου κατα την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία λέγοντας πως "είναι το κοινό σπίτι των ορθόδοξων Χριστιανών, των Καθολικών αλλά και των Μουσουλμάνων. Για το ζήτημα πιστεύουμε στο διάλογο και πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος μεταξύ Τουρκίας και UNESCO".

Απαντώντας, μάλλον, αμήχανα, ο Τσαβούσογλου τόνισε: "Αν κατάλαβα σωστά η κυρία Γκονθάλεθ είπε ότι η Αγιά Σοφιά θα πρέπει να είναι το κοινό μας σπίτι. Ενα μνημείο πολιτισμού του οποίο θα είναι ανοιχτό στον κάθε έναν. Είμαστε εντάξει σ' αυτό. Αν λέει όμως ότι η Αγία Σοφία θα πρέπει να είναι χώρος που θα προσεύχονται και πιστοί άλλων θρησκειών, διαφωνούμε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Ισπανία
SHARE:

24Media Network