Κ.Ε ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαιώνει η ψηφοφορία την κυριαρχία Ανδρουλάκη

Κ.Ε ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαιώνει η ψηφοφορία την κυριαρχία Ανδρουλάκη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Ποιοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Από ποιους θα εκπροσωπηθούν οι "παπανδρεϊκοί" και οι υπόλοιπες τάσεις.

Την πολιτική κυριαρχία του Νίκου Ανδρουλάκη και της νέας ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής, επιβεβαιώνουν τα διαφαινόμενα αποτελέσματα για την νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Παράλληλα φαίνεται να επιτυγχάνεται και ο στόχος της ηλικιακής ανανέωσης του οργάνου.

Η σταυροδοσία για τους 464 υποψήφιους της Κ.Ε επαληθεύει τις εκτιμήσεις που ήθελαν περίπου τα 2/3 των μελών της να πρόσκεινται στον Νίκο Ανδρουλάκη. Μάλιστα πρώτος σε σταυρούς με αισθητή διαφορά είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που προορίζεται – μετά από πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – για την θέση του γραμματέα του κόμματος. Επίσης στην 3 θέση βρίσκεται ο Στέφανος Ξεκαλάκης που επίσης περιλαμβάνεται στο προεδρικό επιτελείο όπως και άλλα στελέχη προσκείμενα στην νέα ηγεσία.

Τα δεδομένα αυτά πιστοποιούν ξεκάθαρα τους συσχετισμούς στο όργανο. Μάλιστα φαίνεται πως η «πλευρά Ανδρουλάκη» είχε την πολυτέλεια να προκρίνει εναλλακτικές σταυροδοσίες ώστε να αυξήσει αυτούς που εκλέγει.

Αυτό «έδωσε χώρο» και σε άλλους υποψήφιους να «πλασαριστούν» σε υψηλές θέσεις. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρώην γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ στην πρώτη 10αδα βρίσκονται ο Μιχάλης Καχριμάκης, ο Φίλιππος Σαχινίδης που λογίζονται «παπανδρεϊκοί»  αλλά και ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Παύλος Χρηστίδης. Στην 31 θέση καταγράφεται ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας.

Να σημειωθεί ότι στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής μετέχουν με βάση τις καταστατικές προβλέψεις όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων γίνεται online.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα