Κ. Πιερρακάκης: “Μείζον θέμα η επιβίωση της Δημοκρατικής Παράταξης”

Κ. Πιερρακάκης: “Μείζον θέμα η επιβίωση της Δημοκρατικής Παράταξης”

Για την ανάγκη ανόδου της κεντροαριστεράς και το κρίσιμο στοίχημα των εκλογών του Μαΐου, μίλησε το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, Κ. Πιερρακάκης στην εφημερίδα "Μακεδονία". Γιατί χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως "υποδοχέα διαμαρτυρίας"

«Η κεντροαριστερά πρέπει να ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία» τονίζει το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Πιερρακάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μακεδονια» της Θεσσαλονίκης.

Δείχνει να κατανοεί με ειλικρίνεια τη σημερινή θέση του κόμματος και γι’ αυτό τονίζει ότι είναι μείζον θέμα η επιβίωση της “Δημοκρατικής Παράταξης”, ενώ αποκρούει την άποψη ότι οι ευρωεκλογές έχουν αποκτήσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Έχει εκδηλώσει την επιθυμία να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της “Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης” και υπερασπίζεται τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται πιο κοντά στο ελληνικά συμφέροντα.

Κληθείς να απαντήσει σε όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση, ότι, αν η συγκυβέρνηση χάσει τις ευρωεκλογές, θα χάσει και τη δημοκρατική νομιμότητά της, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου αναφέρει «ότι δεν υπάρχει μία εκλογική διαδικασία αλλά τρεις: ευρωεκλογές, περιφερειακές εκλογές, δημοτικές εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώνει τις ευρωεκλογές, διότι προεξοφλεί μία σημαντικά χαμηλότερη επίδοση στις άλλες δύο διαδικασίες. Αυτή όμως η απόκλιση δίνει πρόσθετο βάρος στον ισχυρισμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα με θετική προγραμματική πρόταση αλλά ένας υποδοχέας διαμαρτυρίας. Σε ό,τι αφορά τις ίδιες τις ευρωεκλογές, δεν εκτιμώ πως θα έπρεπε να αποκτήσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Στην Αγγλία ένα κόμμα αντίστοιχο με αυτό του κ. Καμμένου, το UKIP, είναι πιθανό να βρεθεί σε μία εκ των πρώτων θέσεων μαζί με τους Εργατικούς, αφήνοντας τα κυβερνητικά κόμματα στην τρίτη και την τέταρτη θέση», προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Στη Γαλλία», συνεχίζει ο κ. Πιερρακάκης «αντίστοιχα η Μαρίν Λεπέν με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις. Σε καμία από αυτές τις χώρες δεν συναρτάται η βιωσιμότητα των κυβερνητικών συνασπισμών με τις ευρωεκλογές. Δεν βλέπω γιατί η Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει την εξαίρεση».

Στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Πιερρακάκης απαντά ότι «οι στόχοι δεν είναι τόσο ποσοτικοί όσοι ποιοτικοί» και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, να αναδειχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο μας, τα οποία φέρουν και τη στήριξή μας, και στις ευρωεκλογές να δοθεί ένα μήνυμα υπέρ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που θα σηματοδοτήσει αλλαγή πορείας για την Ευρώπη. Ο κεντρικός μας στόχος όμως παραμένει εθνικός. Αφορά το να βγει η χώρα από την κρίση και αυτό απαιτεί οικονομική σταθεροποίηση και άρα και πολιτική σταθερότητα. Συνεπώς η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Οφείλουμε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να απομακρυνθούμε από αυτήν την πορεία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα