ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων η βεβαίωση εμβολιασμού

"Εφόσον έχεις βεβαίωση κι έχεις εμβολιαστεί, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο τεστ στα σύνορα. Θα είναι ευκολότερη η διαδικασία" εξήγησε ο Κ. Πιερρακάκης για την βεβαίωση εμβολιασμού.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης για εμβολιασμούς: Οι "αρρυθμίες" στην διαδικασία θα αντιμετωπιστούν άμεσα

Την διαδικασία των ραντεβού για τον εμβολιασμό παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Ενημέρωση από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ενημέρωση για το Σχέδιο Εμβολιασμών από Πιερρακάκη, Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους - LIVE EIKONA

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου καθώς και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημερώνουν για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

FILE- In this Sept. 26, 2018, file photo visitors stand near a 5G logo at a display the PT Expo in Beijing. AT&T says it will stop advertising its wireless network as 5G Evolution after an industry group determined it was misleading, as it is not, in fact, 5G. (AP Photo/Mark Schiefelbein, File)

Έπεσαν οι υπογραφές για το 5G

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τη χορήγηση των συχνοτήτων για το 5G.

Ο κολοσσός επεξεργασίας δεδομένων, Palantir και η "σκοτεινή" συνεργασία με το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

Ο κολοσσός επεξεργασίας δεδομένων, Palantir και η "σκοτεινή" συνεργασία με το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

Tο δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία ενεργοποίησε το Vouliwatch, για την αναζήτηση των λεπτομερειών συνεργασίας της σκιώδους αμερικανικής εταιρίας Palantir Technologies με το Ελληνικό Δημόσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χρυσοχοϊδης – Πιερρακάκης: Δύο τέως "πράσινοι" με "γαλάζιο" ακροατήριο

Χρυσοχοϊδης – Πιερρακάκης: Δύο τέως "πράσινοι" με "γαλάζιο" ακροατήριο

Είναι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν όμως εντελώς διαφορετικούς δρόμους και πρωταγωνιστούν ανερχόμενοι, στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Εμβολιασμός

Πιερρακάκης: Έτσι θα κλείνονται τα ραντεβού για τα εμβόλια

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί ο κάθε πολίτης να δηλώσει συμμετοχή ώστε να πάρει σειρά για να εμβολιαστεί εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

ΕΛΤΑ

Κυβέρνηση για ΕΛ.ΤΑ: Θα ιδιωτικοποιηθούν αλλά… δεν το λέμε

Αντιφάσεις στις τοποθετήσεις του Χρ. Σταϊκούρα και του Κυρ. Πιερρακάκη στη Βουλή όπου ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η τροπολογία για την εθελούσια έξοδο και την μείωση του εργασιακού κόστους στα ταχυδρομεία.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Βουλή: Μετά από ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής άλλαξε όνομα το νομοσχέδιο του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δεν πρόκειται περί κώδικα συμπεραίνει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο Πιερρακάκη που ήρθε στη Βουλή την Τρίτη.

Γραφεία δημαρχείου. Φωτό αρχείου.

Τέλος η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας στους Δήμους

Οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να στηθούν στην ουρά για την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας καθώς οι Δήμοι θα μπορούν να την αντλούν αυτομάτως από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας.

Γάμος

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Έρχεται ψηφιοποίηση των αδειών γάμου και βάφτισης

Σχέδιο δράσης για οικογένειες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αρχή από την Τρίτη με τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας.

Οι νέες ψηφιακές κάρτες των πολιτών της Εσθονίας. Αντίστοιχες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν και οι Έλληνες πολίτες από το 2021

Προσωπικός Aριθμός: Το ΑΦΜ γίνεται ο νέος αριθμός και στις ταυτότητες

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι έτοιμες μέσα στο 2022. Aνέφερε πως οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τις υπηρεσίες του gov.gr. Τι είπε για το 5G.

Ψηφιακή ζωή

Tέλος ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, πώς αντικαθίστανται - Οι 7 ψηφιακές αλλαγές

Νέες συνήθειες, λιγότερες διαδικασίες και κυρίως λιγότερη γραφειοκρατία υπόσχεται το νέο νομοσχέδιο, που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες. Οι 7 πιο σημαντικές καινοτομίες του.

Ο υπουργός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης

Gov.gr: Όλο το Δημόσιο στην οθόνη του υπολογιστή μας

Με ένα κλικ επισκεπτόμαστε 14 υπουργεία, 32 φορείς και οργανισμούς, 3 Ανεξάρτητες Αρχές, υποβάλλουμε ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση με τους κωδικούς του taxisnet, ενώ σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε η άυλη συνταγογράφηση.

Κορονοϊός: Ο δεκάλογος της σωστής χρήσης του διαδικτύου

Κορονοϊός: Ο δεκάλογος της σωστής χρήσης του διαδικτύου

Όπως φάνηκε το 'μένουμε σπίτι' είχε ως συνέπεια την εκτεταμένη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών που 'επιστρατεύτηκαν' για τις ανάγκες της εργασίας εξ αποστάσεως, της επικοινωνίας, ακόμη και της ψυχαγωγίας

Αλλάζει η δήλωση γέννησης: ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Αλλάζει η δήλωση γέννησης: ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του δημοσίου για τη γέννηση του μωρού. Απευθείας θα ξεκινά η διαδικασία για το επίδομα γέννας. Όσα αλλάζουν Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.