news 24/7

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Κυριάκος Πιερρακάκης

Βουλή: Μετά από ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής άλλαξε όνομα το νομοσχέδιο του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δεν πρόκειται περί κώδικα συμπεραίνει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο Πιερρακάκη που ήρθε στη Βουλή την Τρίτη.

Οι νέες ψηφιακές κάρτες των πολιτών της Εσθονίας. Αντίστοιχες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν και οι Έλληνες πολίτες από το 2021

Προσωπικός Aριθμός: Το ΑΦΜ γίνεται ο νέος αριθμός και στις ταυτότητες

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι έτοιμες μέσα στο 2022. Aνέφερε πως οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τις υπηρεσίες του gov.gr. Τι είπε για το 5G.

Ψηφιακή ζωή

Tέλος ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, πώς αντικαθίστανται - Οι 7 ψηφιακές αλλαγές

Νέες συνήθειες, λιγότερες διαδικασίες και κυρίως λιγότερη γραφειοκρατία υπόσχεται το νέο νομοσχέδιο, που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες. Οι 7 πιο σημαντικές καινοτομίες του.

Ο υπουργός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης

Gov.gr: Όλο το Δημόσιο στην οθόνη του υπολογιστή μας

Με ένα κλικ επισκεπτόμαστε 14 υπουργεία, 32 φορείς και οργανισμούς, 3 Ανεξάρτητες Αρχές, υποβάλλουμε ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση με τους κωδικούς του taxisnet, ενώ σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε η άυλη συνταγογράφηση.

Κορονοϊός: Ο δεκάλογος της σωστής χρήσης του διαδικτύου

Κορονοϊός: Ο δεκάλογος της σωστής χρήσης του διαδικτύου

Όπως φάνηκε το 'μένουμε σπίτι' είχε ως συνέπεια την εκτεταμένη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών που 'επιστρατεύτηκαν' για τις ανάγκες της εργασίας εξ αποστάσεως, της επικοινωνίας, ακόμη και της ψυχαγωγίας

Αλλάζει η δήλωση γέννησης: ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Αλλάζει η δήλωση γέννησης: ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του δημοσίου για τη γέννηση του μωρού. Απευθείας θα ξεκινά η διαδικασία για το επίδομα γέννας. Όσα αλλάζουν Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Κυριάκος Πιερρακάκης στο News 24/7: Ψηφιακές οι νέες ταυτότητες - Να μην χάσουμε ένα ακόμα τρένο με το 5G

Κυριάκος Πιερρακάκης στο News 24/7: Ψηφιακές οι νέες ταυτότητες - Να μην χάσουμε ένα ακόμα τρένο με το 5G

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλύει πώς μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα εφαρμόζεται η νέα διαδικασία δήλωσης γέννησης και πώς ο ΑΦΜ θα αποτελέσει τον νέο αριθμό ταυτοποίησης.

Τέταρτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020", την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019. Στο βήμα ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πιερρακάκης: Έρχεται η ψηφιακή ενημερότητα και ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

Στις νέες ταυτότητες, καθώς επίσης και στην νέα ψηφιακή διάθεση της φορολογικής ενημερότητας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Το Δημόσιο καταγράφει για πρώτη φορά τα κεντρικά πληροφοριακά του συστήματα

Όλα τα συστήματα θα εγκατασταθούν στις κεντρικές υποδομές Κυβερνητικού Νέφους. Οι διαδικασίες αυτές εξυπηρετούν πρωτίστως τον πολίτη αλλά και την καλύτερη λειτουργία του ίδιου του Κράτους, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και εξοικονομώντας πόρους" δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η Deutsche Telekom επενδύει στην κινητή 5G και στο γρήγορο Ίντερνετ στην Ελλάδα

Η Deutsche Telekom επενδύει στην κινητή 5G και στο γρήγορο Ίντερνετ στην Ελλάδα

Με στελέχη της Deutsche Telekom, της RWE και της Enel Green Power συναντήθηκε ο πρωθυπουργός και συζήτησε για τις επενδύσεις που σχεδιάζουν σε τηλεπικοινωνίες και ενέργεια στη χώρα μας. Στη συνάντηση με DT συμμετείχε ο Πιερρακάκης.

Οι νέες ψηφιακές κάρτες των πολιτών της Εσθονίας. Αντίστοιχες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν και οι Έλληνες πολίτες από το 2021

Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Το πρότυπο της Εσθονίας - Πώς θα λειτουργούν

Η αλλαγή της αστυνομικής ταυτότητας είναι πιο κοντά από ποτέ. Τι προσφέρουν στους πολίτες της Εσθονίας οι εθνικές τους ταυτότητες, τις οποίες θεωρεί πρότυπο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης;

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Τι αλλάζει στις αστυνομικές ταυτότητες - Το μοντέλο Εσθονίας και οι ψηφιακές υπηρεσίες από το σπίτι

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε το σχέδιο για τις νέες ταυτότητες, οι οποίες θα περιέχουν την ψηφιακή υπογραφή των πολιτών - Προβλέπεται πρόσβαση από το σπίτι ή την επιχείρηση, σε υπηρεσίες όπως έκδοση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων.

Πιερρακάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η κυβερνοασφάλεια

Πιερρακάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η κυβερνοασφάλεια

Σε βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το θέμα της διαμόρφωσης του πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια στη χώρα και ιδίως η προστασία των κρίσιμων υποδομών και δικτύων.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Στην Εσθονία Πιερρακάκης και Ζαφειρόπουλος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής συμμετέχουν στο Tallinn Digital Summit 2019, συνοδευόμενοι από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και της έρευνας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Ψηφιακός μετασχηματισμός σημαίνει απλοποίηση διαδικασιών και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας

Ο υπουργός στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα: «Ψηφιακός μετασχηματισμός: η επόμενη ημέρα» στο περίπτερο 12 «Digital Greece». Τη συζήτηση παρακολούθησαν οι επισκέπτες του περιπτέρου και ο υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις.

Συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης Πιερρακάκη - Ρος

Συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη είχε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ. Επί τάπητος και το αναδυόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας των νεοφυών επιχειρήσεων και των startups.

Ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves (AP Photo/ Liis Treimann)

Ο αρχιτέκτονας του ψηφιακού θαύματος της Εσθονίας αμισθί σύμβουλος του Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Πιερρακάκης συγκροτεί με άρθρο στο αναπτυξιακό επιτροπή Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων, που θα συντάξει την "ψηφιακή βίβλο"¨και θα δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο επαφών. Επικεφαλής ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ιλβές

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Το επόμενο βήμα για τα δίκτυα 5G: Πρωτοβουλία Πιερρακάκη για την αδειοδότηση κεραιών

Μετά το άνοιγμα της Βουλής, στο επόμενο διυπουργικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα εντάξει την επιτάχυνση της αδειοδότησης κεραιών ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα στην εποχή του 5G

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Στόχος να σταματήσει ο πολίτης να είναι διακομιστής εγγράφων

Κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε την ανάγκη η χώρα να περάσει στην ψηφιακή εποχή - "Η αρχή "μόνον άπαξ" σημαίνει ότι, μόλις ο πολίτης καταχωρεί στο αρμόδιο μητρώο ένα δεδομένο, αυτό ενημερώνεται αυτόματα σε όλα τα υπόλοιπα μητρώα του δημοσίου τομέα" ανέφερε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Θα διασώσουμε τα ΕΛΤΑ

Ταμειακό έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ θα εμφανίσουν τα ΕΛΤΑ στο τέλος του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Η άσκηση λειτουργίας αποστολής sms για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέχρι ότου λειτουργήσει εξ ολοκλήρου το σύστημα 112 έγινε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Πιερρακάκης: Με επιτυχία η άσκηση λειτουργίας του sms και του "112"

Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε η άσκηση αποστολής δοκιμαστικού μηνύματος. Από τις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιείται η πιλοτική εφαρμογή αποστολής sms ως ενδιάμεση λύση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Κ. Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Τέλη 2020 η δημοπράτηση του φάσματος 5G. Επιδότηση χρηστών για υπεργρήγορο Ίντερνετ

Διαλειτουργικότητα και απλούστευση διαδικασιών ώστε να γίνει απλούστερη η ζωή των πολιτών, ήταν το στίγμα της ομιλίας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. “Δεν μπορείς απλά και μόνο να ψηφιοποιείς τη γραφειοκρατία” τόνισε. Τι είπε για 5G, αδειοδότηση κεραιών, γρήγορο Ίντερνετ και ψηφιακό Μητρώο του Δημοσίου.

"112": Ενδιάμεση λύση μελετά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

"112": Ενδιάμεση λύση μελετά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με τους επικεφαλής των δικτύων κινητής τηλεφωνίας συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του 112 και των ειδοποιήσεων των πολιτών για έκτακτες καταστάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Μητσοτάκης- Πιερρακάκης: Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους- Ενδιάμεση λύση σε ένα μήνα για το 112

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι μονόδρομος και τόνισε ότι θα παρακολουθεί αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του 112, για το οποίο θα υπάρξει ενδιάμεση λύση σε ένα μήνα και οριστική λύση στο τέλος του χρόνου