ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης (Αθήνα, 1983) είναι Έλληνας πληροφορικός, πολιτικός επιστήμονας και πολιτικός, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια, με καταγωγή από την Αρεόπολη και τις Κροκεές. Αποφοίτησε το 2001 από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέχρι το 2005. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ (μάστερ στις Δημόσιες Πολιτικές - 2007) και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, διατέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, όπου ασχολήθηκε ενεργά με ζητήματα νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπηρέτησε επίσης ως σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Από το 2015 μέχρι το 2019 θήτευσε ως Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ερευνών «διαΝΕΟσις». Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την κεντροαριστερά. Το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, κατακτώντας την έκτη θέση με 42.814 ψήφους. Κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον έφερε κοντά στη ΝΔ και αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές ανέλαβε τη δημιουργία ενός σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νίκος Ανδρουλάκης

Οι "κοριοί" έκαναν θραύση: Κι αν δεν είναι μόνο ο Ανδρουλάκης θύμα της ΕΥΠ;

Μια εφημερίδα δημοσιεύει μια συγκλονιστική- το επίθετο χρησιμοποιείται χωρίς τη συνήθη δημοσιογραφική υπερβολή- πληροφορία: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε, πλην του Νίκου Ανδρουλάκη, άλλους 7-8 πολιτικούς!

Χρήματα

Διαλειτουργικότητα και "Eispraxis" τα νέα ψηφιακά όπλα στο κυνήγι των οφειλετών του δημοσίου

Το  “Eispraxis” έχει ως στόχο την παρακολούθηση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δημόσιους φορείς με έμφαση στη φορολογία και βέβαια να να διαμορφώσει ένα αυτοματοποιημένο μηχανισμό για τη διαχείριση των οφειλών.

Πρατήριο καυσίμων

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6 και 7

Άνοιξε την Τρίτη (02/08) η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για αιτήσεις όσων έχουν ΑΦΜ σε 4, 5, 6 και 7, αλλά και κατόχους μοτοποδηλάτων. Η υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι τις 29 Αυγούστου. Ποιους μήνες αφορά η επιδότηση.

GOV.GR WALLET

Gov.gr Wallet: Πάνω από 44.000 ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα μέσα σε λίγες ώρες

Μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών στη νέα εφαρμογή Gov.gr Wallet καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσα σε λίγες ώρες εκδόθηκαν περισσότερες από 44.000 ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια, ταχύτητα, θωράκιση των συναλλαγών

Για μεταβατική περίοδο έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet. Τα επόμενα βήματα για τράπεζες και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet

Gov.gr Wallet: Πώς θα κατεβάσετε ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης - Η διαδικασία και το quick scan

Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη. Αναλυτικά πώς θα κατεβάσετε τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Ανάρτηση για τα τρία χρόνια στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - "Ο πολίτης στο επίκεντρο"

"Δημιουργήσαμε τις συνθήκες για τη μετάβαση σε μία ψηφιακή Ελλάδα" το σύνθημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο συμπληρώνει τρία χρόνια.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος

Από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνονται οι δηλώσεις για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Τι είπε για το πρόγραμμα "Φ. Γεννηματά" σχετικά με τις δωρεάν μαστογραφίες.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ ο Πιερρακάκης - Παρουσίασε την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας

Την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας, δίνοντας έμφαση στο gov.gr, παρουσίασε σε στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Καταργείται το Μητρώο Αρρένων, έρχεται το Ενιαίο Πιστοποιητικό Κληρονομιάς

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, "Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και άλλες διατάξεις", που παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αυτοκίνητα στην Αθήνα

Μεταβίβαση οχήματος: Ηλεκτρονικά ο υπολογισμός και η πληρωμή των τελών

Διαθέσιμη στο gov.gr η υπηρεσία "Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση επιβατικού ή δίκυκλου". Ηλεκτρονικά και οι τραπεζικοί λογαριασμοί για την πληρωμή τους. Ποια η διαδικασία.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Φόρουμ Δελφών - Πιερρακάκης: "Έρχεται νέο σύστημα για ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία"

Για την πλατφόρμα που θα αποτυπώνονται βήμα προς βήμα όλες οι διαδικασίες του ελληνικού Δημοσίου, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ηλεκτρονικές εκλογές στα σωματεία: Απειλείται με κατάρρευση το αφήγημα Χατζηδάκη

ΕΜΔΥΔΑΣ και ΟΛΜΕ κατέθεσαν αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζητώντας την παρέμβασή της, αφού με τον 4808/2021 του Κωστή Χατζηδάκη δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της (ηλεκτρονικής) ψήφου.