news 24/7

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Η Deutsche Telekom επενδύει στην κινητή 5G και στο γρήγορο Ίντερνετ στην Ελλάδα

Η Deutsche Telekom επενδύει στην κινητή 5G και στο γρήγορο Ίντερνετ στην Ελλάδα

Με στελέχη της Deutsche Telekom, της RWE και της Enel Green Power συναντήθηκε ο πρωθυπουργός και συζήτησε για τις επενδύσεις που σχεδιάζουν σε τηλεπικοινωνίες και ενέργεια στη χώρα μας. Στη συνάντηση με DT συμμετείχε ο Πιερρακάκης.

Οι νέες ψηφιακές κάρτες των πολιτών της Εσθονίας. Αντίστοιχες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν και οι Έλληνες πολίτες από το 2021

Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Το πρότυπο της Εσθονίας - Πώς θα λειτουργούν

Η αλλαγή της αστυνομικής ταυτότητας είναι πιο κοντά από ποτέ. Τι προσφέρουν στους πολίτες της Εσθονίας οι εθνικές τους ταυτότητες, τις οποίες θεωρεί πρότυπο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης;

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Τι αλλάζει στις αστυνομικές ταυτότητες - Το μοντέλο Εσθονίας και οι ψηφιακές υπηρεσίες από το σπίτι

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε το σχέδιο για τις νέες ταυτότητες, οι οποίες θα περιέχουν την ψηφιακή υπογραφή των πολιτών - Προβλέπεται πρόσβαση από το σπίτι ή την επιχείρηση, σε υπηρεσίες όπως έκδοση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων.

Πιερρακάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η κυβερνοασφάλεια

Πιερρακάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η κυβερνοασφάλεια

Σε βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το θέμα της διαμόρφωσης του πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια στη χώρα και ιδίως η προστασία των κρίσιμων υποδομών και δικτύων.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Στην Εσθονία Πιερρακάκης και Ζαφειρόπουλος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής συμμετέχουν στο Tallinn Digital Summit 2019, συνοδευόμενοι από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και της έρευνας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Ψηφιακός μετασχηματισμός σημαίνει απλοποίηση διαδικασιών και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας

Ο υπουργός στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα: «Ψηφιακός μετασχηματισμός: η επόμενη ημέρα» στο περίπτερο 12 «Digital Greece». Τη συζήτηση παρακολούθησαν οι επισκέπτες του περιπτέρου και ο υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις.

Συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης Πιερρακάκη - Ρος

Συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη είχε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ. Επί τάπητος και το αναδυόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας των νεοφυών επιχειρήσεων και των startups.

Ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves (AP Photo/ Liis Treimann)

Ο αρχιτέκτονας του ψηφιακού θαύματος της Εσθονίας αμισθί σύμβουλος του Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Πιερρακάκης συγκροτεί με άρθρο στο αναπτυξιακό επιτροπή Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων, που θα συντάξει την "ψηφιακή βίβλο"¨και θα δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο επαφών. Επικεφαλής ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ιλβές

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Το επόμενο βήμα για τα δίκτυα 5G: Πρωτοβουλία Πιερρακάκη για την αδειοδότηση κεραιών

Μετά το άνοιγμα της Βουλής, στο επόμενο διυπουργικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα εντάξει την επιτάχυνση της αδειοδότησης κεραιών ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα στην εποχή του 5G

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Στόχος να σταματήσει ο πολίτης να είναι διακομιστής εγγράφων

Κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε την ανάγκη η χώρα να περάσει στην ψηφιακή εποχή - "Η αρχή "μόνον άπαξ" σημαίνει ότι, μόλις ο πολίτης καταχωρεί στο αρμόδιο μητρώο ένα δεδομένο, αυτό ενημερώνεται αυτόματα σε όλα τα υπόλοιπα μητρώα του δημοσίου τομέα" ανέφερε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Θα διασώσουμε τα ΕΛΤΑ

Ταμειακό έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ θα εμφανίσουν τα ΕΛΤΑ στο τέλος του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης.

Η άσκηση λειτουργίας αποστολής sms για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέχρι ότου λειτουργήσει εξ ολοκλήρου το σύστημα 112 έγινε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Πιερρακάκης: Με επιτυχία η άσκηση λειτουργίας του sms και του "112"

Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε η άσκηση αποστολής δοκιμαστικού μηνύματος. Από τις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιείται η πιλοτική εφαρμογή αποστολής sms ως ενδιάμεση λύση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Κ. Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Τέλη 2020 η δημοπράτηση του φάσματος 5G. Επιδότηση χρηστών για υπεργρήγορο Ίντερνετ

Διαλειτουργικότητα και απλούστευση διαδικασιών ώστε να γίνει απλούστερη η ζωή των πολιτών, ήταν το στίγμα της ομιλίας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. “Δεν μπορείς απλά και μόνο να ψηφιοποιείς τη γραφειοκρατία” τόνισε. Τι είπε για 5G, αδειοδότηση κεραιών, γρήγορο Ίντερνετ και ψηφιακό Μητρώο του Δημοσίου.

"112": Ενδιάμεση λύση μελετά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

"112": Ενδιάμεση λύση μελετά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με τους επικεφαλής των δικτύων κινητής τηλεφωνίας συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του 112 και των ειδοποιήσεων των πολιτών για έκτακτες καταστάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Μητσοτάκης- Πιερρακάκης: Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους- Ενδιάμεση λύση σε ένα μήνα για το 112

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι μονόδρομος και τόνισε ότι θα παρακολουθεί αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του 112, για το οποίο θα υπάρξει ενδιάμεση λύση σε ένα μήνα και οριστική λύση στο τέλος του χρόνου

Παράδοση-Παραλαβή στο υπουργείο  ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πιερρακάκης: Το ψηφιακό παράδειγμα για την Ελλάδα είναι η Αγγλία

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βάζει ψηλά τον πήχη για την ψηφιακή πρόοδο της χώρας τα επόμενα χρόνια. Μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και εξήγησε τις δράσεις και τους στόχους του υπουργείου του.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο ψηφιακός Πιερρακάκης, που αναλαμβάνει τον "ανένδοτο" στη γραφειοκρατία 

Από τα πιο κρίσιμα “νέα” υπουργεία είναι το υπουργείο Επικρατείας για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση, όπως μετασχηματίζεται το Ψηφιακής Πολιτικής, που θα πάρει τις αρμοδιότητες του Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ποιος είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει αυτό το κρίσιμο στοίχημα

Φωτογραφία αρχείου

Δημογραφικό, το "σιωπηλό έγκλημα" των τελευταίων 30 χρόνων

Το δημογραφικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως ένα άμεσης προτεραιότητας εθνικό ζήτημα. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και χρειάζεται άμεση εγρήγορση. Από όλους.

Πιερρακάκης: Το δημογραφικό είναι το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας

Πιερρακάκης: Το δημογραφικό είναι το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας

Ο διευθυντής ερευνών της "διαΝΕΟσις" Κυριάκος Πιερρακάκης στον News 24/7 στους 88,6. "Για πρώτη φορά μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο έχουμε μείωση πληθυσμού. Ήμασταν 11,1 εκ. το 2011 τώρα είμαστε 10,7 εκ, δηλαδή είναι πιο πολλοί οι θάνατοι από τις γεννήσεις".

Ο διευθυντής Ερευνών της Διανέοσις, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της 24MEDIA, Μάνος Χωριανόπουλος

Πιερρακάκης: Η γενιά μας να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της επανεκλογής

Ο διευθυντής Ερευνών της Διανέοσις, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε στο πλαίσιο του 3ου Thessalonìki Summit, για τα βασικά προβλήματα, που πρέπει να ξεπεράσει η Ελλάδα μετά τα οχτώ χρόνια κρίσης.

3d printing: κάνει τα αδύνατα δυνατά!

3d printing: κάνει τα αδύνατα δυνατά!

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές αλλάζουν την έννοια του Do It Yourself, μας κάνουν όλους δυνάμει παραγωγούς και θέτουν ερωτήματα στα οποία πολίτες και πολιτικοί πρέπει να απαντήσουν επειγόντως.

Πιερρακάκης:Η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, είναι μαραθώνιος

Πιερρακάκης:Η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, είναι μαραθώνιος

Για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της "Ελιάς" Κ. Πιερρακάκης. Τι είπε για τις προτάσεις των Σοσιαλιστών

Κ. Πιερρακάκης: "Είναι κρίμα η ανανέωση να γίνεται με όρους reality show"

Κ. Πιερρακάκης: "Είναι κρίμα η ανανέωση να γίνεται με όρους reality show"

Την ανάγκη διατύπωσης συγκεκριμένων λύσεων από την Κεντροαριστερά για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, επισήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κ. Πιερρακάκης. Τι είπε για τα νέα κόμματα, που γεννά η φθορά του πολιτικού συστήματος

Κ. Πιερρακάκης: "Μείζον θέμα η επιβίωση της Δημοκρατικής Παράταξης"

Κ. Πιερρακάκης: "Μείζον θέμα η επιβίωση της Δημοκρατικής Παράταξης"

Για την ανάγκη ανόδου της κεντροαριστεράς και το κρίσιμο στοίχημα των εκλογών του Μαΐου, μίλησε το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, Κ. Πιερρακάκης στην εφημερίδα "Μακεδονία". Γιατί χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως "υποδοχέα διαμαρτυρίας"