ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης (Αθήνα, 1983) είναι Έλληνας πληροφορικός, πολιτικός επιστήμονας και πολιτικός, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια, με καταγωγή από την Αρεόπολη και τις Κροκεές. Αποφοίτησε το 2001 από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέχρι το 2005. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ (μάστερ στις Δημόσιες Πολιτικές - 2007) και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, διατέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, όπου ασχολήθηκε ενεργά με ζητήματα νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπηρέτησε επίσης ως σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Από το 2015 μέχρι το 2019 θήτευσε ως Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ερευνών «διαΝΕΟσις». Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την κεντροαριστερά. Το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, κατακτώντας την έκτη θέση με 42.814 ψήφους. Κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον έφερε κοντά στη ΝΔ και αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές ανέλαβε τη δημιουργία ενός σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θέλει να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θέλει να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον δημοφιλέστερο υπουργό της κυβέρνησης. Γιατί στέλναμε SMS, πόσο ψηφιοποιήθηκε το δημόσιο, γιατί έχουμε αργό κι ακριβό ίντερνετ, υπάρχει ζήτημα με τα δεδομένα στην Ελλάδα, ποιο θα είναι το πολιτικό του μέλλον και πολλά ακόμα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: "Διαμορφώνουμε τις συνθήκες ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει"

Για την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη και την εξάπλωσή της στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, φιλοδοξώντας "η Ελλάδα όχι απλώς να καλύψει την απόσταση, αλλά και να πρωταγωνιστήσει".

Πιερρακάκης: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Covid Free GR για τον έλεγχο των πιστοποιητικών

Πιερρακάκης: Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Covid Free GR για τον έλεγχο των πιστοποιητικών

Διαθέσιμη από σήμερα η εφαρμογή "Covid Free GR" που θα ελέγχει την εγκυρότητα των πιστοποιητικών. Η διαδικασία λειτουργίας της, τα τρία επίπεδα επαλήθευσης και η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών.

Στρατιώτης που εμβολιάζεται

Στρατός και εμβόλιο: Πέντε μέρες άδεια σε όποιον μόνιμο ή στρατεύσιμο το κάνει

Πενθήμερη τιμητική άδεια θα δίνεται σε όσους φαντάρους και μόνιμους στο στρατό επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και καλοκαίρι καθημένων με εφαρμογή Covid Free GR

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησαν οι υπουργοί Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόστιμα και αργία για όσους δεν εμβολιάζονται. Πενθήμερη άδεια για όσους υπηρετούν και κάνουν εμβόλιο.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: "Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μας βοηθήσει στην ψηφιοποίηση όλου του κράτους"

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο θα καλυφθούν και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, όπως οι τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και των χρηματοοικονομικών.

Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκη Κεραμέως (Φωτογραφία αρχείου)

Η Διαμαντοπούλου είδε την "ευκαιρία" - Η στήριξη στην Κεραμέως και το σημιτικό μπλοκ στην κυβέρνηση

Αυτόκλητη υπερασπίστρια της Κεραμέως, ανέλαβε η Άννα Διαμαντοπούλου για την κατάργηση 37 τμημάτων ΑΕΙ. Οι φιλοδοξίες των προερχόμενων από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, δεν κρύβονται.

Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών από Σάββατο 5 Ιουνίου 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 12:00

Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών από Σάββατο 5 Ιουνίου 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 12:00

Δεν είναι διαθέσιμα το μεγαλύτερο διάστημα του προσεχούς Σαββατοκύριακου τα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Ταξιδιώτες στο Ελ. Βενιζέλος

Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Διαθέσιμη η πλατφόρμα eudcc.gov.gr - Ποιοι λαμβάνουν ήδη

Οι Έλληνες πολίτες με πιστοποιητικό θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλες τις χώρες που το εκδίδουν. Οι τρεις κατηγορίες πολιτών που λαμβάνουν ήδη. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19: Με ποιες χώρες θα εφαρμοστεί πιλοτικά από Ιούνιο 

Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19: Με ποιες χώρες θα εφαρμοστεί πιλοτικά από Ιούνιο 

Η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει νωρίτερα το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό κορονοϊού μαζί με τις άλλες χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες, ώστε να διευκολύνει τουρίστες να έλθουν στην Ελλάδα. Πως θα λειτουργεί. 

Η ελληνική γραφεικρατία επιζεί και στο ψηφιακό κράτος

Ανίκητη Γραφειοκρατία: Μέχρι και 4 μήνες καθυστέρηση για να πάρουν πίσω τα χρήματα για τη θεραπεία των παιδιών τους

Αν και υποβάλλουν εγκαίρως μέσω του gov.gr τα απαραίτητα δικαιολογητικά, γονείς κάνουν να λάβουν πίσω τα χρήματά τους για εργοθεραπείες και λογοθεραπείες των παιδιών ακόμα και τέσσερις μήνες.

Με SMS φέτος η ενημέρωση των μαθητών για τις πανελλήνιες

Πανελλήνιες 2021: Ενημέρωση με SMS για το πού πέρασαν οι μαθητές

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα ενημερώνονται στο εξής με SMS στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους και το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους. Αναλυτικά τι προβλέπει το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης που συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη Κεραμέως-Πιερρακάκη.

O υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πιερρακάκης: "Πάνω από 4 εκατ. πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού"

Όσο επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, τόσο η πανδημία θα υποχωρεί και θα φτάνουμε πιο κοντά στην ελευθερία μας. Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ουρά σε τράπεζα

Know Your Customer: Νέο εργαλείο για ασφαλή και άμεση επικαιροποίηση των στοιχείων

Οι πολίτες επικαιροποιούν τα στοιχεία τους στις τράπεζες ηλεκτρονικά, γρήγορα και με ασφάλεια. Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο εργαλείο που τέθηκε σε λειτουργία από την Πέμπτη.

Eμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι.

Πιερρακάκης: Ήδη κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού εμβολιασμού για τους πολίτες 30-39 ετών

Για το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού και της κατάργησης της υποχρέωσης αποστολής SMS στο 13033 και το 13032 μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Γυναίκα με μάσκα για τον κορονοϊό περνάει έξω από περίπτερο με τουριστικές πληροφορίες, στο κέντρο της Αθήνας

Εμβολιασμός: Οι 30αρηδες σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού - Διευκρινίσεις για τις έγκυες

Το χρονοδιάγραμμα για τους εμβολιασμούς. Μεγάλη ανταπόκριση από τους 30αρηδες δείχνουν τα πρώτα στοιχεία. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 και τους 45-49 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης.

125 παραγωγές ταινιών έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση μέσω του ΕΚΟΜΕ

Οι παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών μυθοπλασίας, τηλεοπτικών σειρών, ντοκιμαντέρ, animation και ψηφιακών παιχνιδιών, φθάνουν σε επένδυση τα 127 εκατ. ευρώ, με επιστροφή 46 εκατ. ευρώ μέσω του Cash Rebate.

Μητσοτάκης: Ελεύθερη και γρήγορη πρόσβαση στο κτηματολόγιο από το gov.gr

Μητσοτάκης: Ελεύθερη και γρήγορη πρόσβαση στο κτηματολόγιο από το gov.gr

Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως με λίγα κλικ θα γίνεται γνωστή η νομική κατάσταση κάθε ακινήτου, ενόψει κάποιας μεταβίβασης, και η φερεγγυότητά του για τη λήψη ενός δανείου, ενώ θα είναι προσβάσιμες οι πληροφορίες για συμβολαιογραφικές πράξεις και διορθώσεις σε εγγραφές.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Σχεδόν έτοιμη η πλατφόρμα για τη δήλωση κρουσμάτων από τα self test

Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα δηλώνονται τα κρούσματα κορονοϊού που θα προκύπτουν από τα self test που θα κάνουν οι πολίτες προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης.

Στιγμιότυπα απο Φοροτεχνικό - Λογιστικό γραφείο την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών – Δημοσίου

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε το notify.gov.gr, το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου οι φορείς του Δημοσίου να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως όπως Νικολάου στο θέμα της σύμβασης με την Cisco - Αγνοεί το νόμο της κυβέρνησης

Το Υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα καμία από τις τέσσερις συμβάσεις που δεσμεύουν το ελληνικό δημόσιο με την Cisco πετώντας στα σκουπίδια ακόμα και το σχετικό νόμο του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: "Έτοιμος ο αριθμός για sms στην περίπτωση ανοίγματος του λιανεμπορίου"

Με sms στο 13032 θα πηγαίνουμε για ψώνια, αν ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη. Τι είπε για την πορεία των εμβολιασμών. Το σχόλιο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων η βεβαίωση εμβολιασμού

"Εφόσον έχεις βεβαίωση κι έχεις εμβολιαστεί, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο τεστ στα σύνορα. Θα είναι ευκολότερη η διαδικασία" εξήγησε ο Κ. Πιερρακάκης για την βεβαίωση εμβολιασμού.