Κακλαμάνης: Αν αυθαιρετούσαν συνεργάτες του κ. Σημίτη ήταν ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός

Κακλαμάνης: Αν αυθαιρετούσαν συνεργάτες του κ. Σημίτη ήταν ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός
Ο Νικήτας Κακλαμάνης EUROKINISSI

"Δεν γνώριζε τίποτα για τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον κ. Παπαντωνίου, τον κ. Τσουκάτο, τον κ. Μαντέλη, ε, τι πρωθυπουργός ήταν; Αναρωτιέμαι, τι θα πει δεν γνώριζε;" τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Η πολιτική μου αισθητική δεν μου επιτρέπει να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση Πολάκη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε: «Η κα. Δημητρίου έπρεπε να έχει δώσει ήδη εντολή για να διερευνηθεί το ζήτημα της ηχογράφησης της συνομιλίας με τον Γ. Στουρνάρα. Ο εκάστοτε διοικητής της ΤτΕ δίνει αναφορά στην ΕΚΤ. Πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός να μη δίνει αφορμές για σχόλια ότι πολιτεύεται. Α λα καρτ καλός ή κακός διοικητής της ΤτΕ δεν υπάρχει. Δεν απαγορεύεται οι πολιτικοί να παίρνουν δάνειο. Εχω πάρει δάνειο το 2003 για να αγοράσω σπίτι. Χρωστώ ακόμη 100.000 από τις 300.000. Η κα Σπυράκη έχει πάρει τα περισσότερα δάνεια πριν αποκτήσει πολιτική ιδιότητα. Επομένως δεν πρέπει να στοχοποιείται. Είναι άλλο τα νόμιμα δάνεια των κομμάτων και άλλο τα χρήματα της Siemens που δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σημίτης δεν γνώριζε τίποτα ούτε γι’ αυτό. Δεν γνώριζε τίποτα για τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον κ. Παπαντωνίου, τον κ. Τσουκάτο, τον κ. Μαντέλη, ε, τι πρωθυπουργός ήταν; Αναρωτιέμαι, τι θα πει δεν γνώριζε; Αφού τα χρήματα πήγαιναν στο επίσημο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, πώς δεν γνώριζε; Αν αυθαιρετούσαν συνεργάτες του τότε ήταν ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός. Πρέπει να ελεγχθεί η ιστορία.»

Στην ερώτηση Άδωνις ή Δένδιας ο πρώην υπουργός απάντησε ως εξής: «Ο Ν. Κακλαμάνης είναι με τον Κυρ. Μητσοτάκη που πιστεύει, όπως και εγώ, στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος με την υπογραφή Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Σε σχέση με το άνοιγμα στο κέντρο ανέφερε ότι «ο Γρ. Ψαρριανός μου είπε ότι μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές θα μείνει ανεξάρτητος. Δεν με ενοχλεί καθόλου τέτοιου είδους διεύρυνση. Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι ψήφοι που έρχονται. Η ΝΔ για να είναι αυτοδύναμη πρέπει να προσελκύσει τον κόσμο που έφυγε πηγαίνοντας δεξιότερα».

Για τη Βόρεια Μακεδονία σημείωσε ότι «οι διεθνείς συνθήκες είναι διεθνείς συνθήκες. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σε σχέση με το όνομα».  «Το ΚΙΝΑΛ» -συνέχισε- «είναι εν δυνάμει στρατηγικός μας σύμμαχος. Θέλουμε να εκπροσωπείται στη Βουλή».

Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Πρ. Παυλόπουλου. Και τόνισε: «Η ΝΔ ακόμη και να μην τον γούσταρε θα τον ψήφιζε για να μην πάμε σε εκλογές. Θα μείνουν έκπληκτοι όσοι πιστεύουν ότι θα συμβεί κάτι άλλο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα