Καμίνης: Πάμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ενιαίο κόμμα

Καμίνης: Πάμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ενιαίο κόμμα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΤΙΑ Eurokinissi

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να προσελκύσει τους νέους, να μιλήσει τη γλώσσα των νέων, να μπει στα παπούτσια τους σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηνών

“Η κ. Γεννηματά δεν θέλει τη εξ αποστάσεως ψηφοφορία, τα επιχειρήματά της δεν πείθουν αλλά έστω κι έτσι πρέπει να προχωρήσουμε για έναν μεγάλο, ενιαίο φορέα. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Καμίνης. Τόνισε ότι με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γινόταν μεγαλύτερο το εκλογικό σώμα και άρα την επόμενη ημέρα ο ενιαίος φορέας θα είχε περισσότερους μαζί του.

Για το χρόνο της ψηφοφορίας είπε ότι θα καθυστερήσει για τεχνικούς λόγους . Υπογράμμισε ότι όλοι οι υποψήφιοι προσέρχονται με διάθεση ενότητας και την επόμενη ημέρα θα είναι όλοι μαζί. «Πάμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ενιαίο κόμμα. Ο κόσμος θέλει διαύγεια και καθαρότητα» επισήμανε.

Σημείωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να προσελκύσει τους νέους, να μιλήσει τη γλώσσα των νέων, να μπει στα παπούτσια τους. Αναφερόμενος στις συνεργασίες, είπε ότι ο νέος φορέας δεν είναι ούτε συμπλήρωμα του κ. Μητσοτάκη, ούτε του κ. Τσίπρα. Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και όποιος θέλει ας συνεργαστεί μαζί μας , πρόσθεσε.

Στο ερώτημα της εκπροσώπησης στη Βουλή εάν εκλεγεί, είπε ότι «έχουμε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας, πάμε με μια φωνή». Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ -σε αντίθεση με τη ΝΔ- πλήρωσε το τίμημα, ενώ η ευθύνη ανήκει στη ΝΔ καθώς εκτόξευσε το χρέος από το 2004 έως το 2009. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένα πέπλο σιωπής, γιατί ο πρωθυπουργός βλέπει μελλοντική συνεργασία με το κομμάτι αυτό της ΝΔ. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκαναν λάθη, υπενθυμίζοντας ότι ο Κώστας Σημίτης, το 2000 έκανε πίσω στο ασφαλιστικό.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεννόησης με τα άλλα κόμματα για να βγει η χώρα από την κρίση. Σημείωσε ότι το δίλημμα έρχεται όταν είναι επίκαιρο. Για το Ελληνικό, είπε ότι με σπασμωδικές κινήσεις δεν γίνονται επενδύσεις και δεν πείθονται οι επενδυτές ότι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Πρόσθεσε πως πρέπει να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομία, αλλά χρειάζεται μια συζήτηση, καθώς δεν γίνεται να καθυστερεί ένα έργο 1,5 χρόνο για το παραμικρό εύρημα.(11.44)

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα