Καμμένος: Η σύλληψη των δύο Ελλήνων αφορά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας

Καμμένος: Η σύλληψη των δύο Ελλήνων αφορά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας
TWITTER

Ο υπουργός Άμυνας επικοινώνησε με τη Μογκερίνι και ανακοίνωσε ότι θα θέσει στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ το θέμα, τονίζοντας ότι πρόκειται για Ευρωπαίους στρατιωτικούς

Το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είναι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί, από την Τουρκία θα θέσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., ενώ έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ειδικότερα ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Μετά από επικοινωνία μου με την κ. Μογκερίνι, σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προ ημερησίας διάταξης, θα θέσω το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων στρατιωτικών, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία.

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, που συνήθως λυνόταν διά της διαπραγματεύσεως μεταξύ των δύο διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο προξενείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες που έμπαιναν στη χώρα από εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν.

Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Μετά το πέρας της συνόδου Υπουργών θα ενημερωθεί και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ενόπλων Δυνάμεων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το 'σταυρόλεξο' με την κράτηση των Ελλήνων στην Τουρκία

Γερμανικός Τύπος: 'Ενέχυρο' για την Τουρκία οι Έλληνες στρατιωτικοί;

Δικηγόρος των 8 Τούρκων: Δεν επιτρέπεται παζάρεμα ή ανταλλαγή

SHARE:

24Media Network