Καμμένος: Ο λαός θα αποφασίσει για τη συμφωνία με εκλογές ή δημοψήφισμα

Καμμένος: Ο λαός θα αποφασίσει για τη συμφωνία με εκλογές ή δημοψήφισμα
Συνέντευξη τύπου του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εταίρος ζήτησε κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή με 180 υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά θα πρέπει να εγκριθεί από το λαό με εκλογές ή δημοψήφισμα και απειλώντας ότι θα τη μπλοκάρει

Δημοψήφισμα ή κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή με 180 βουλευτες ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αλλιώς θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου η οποία ξεκίνησε στις 8.30 τι πρωί ακριβώς δήλωσε :«Δηλώνω ξεκάθαρα, αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο  λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Οταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές».

Ο υπουργός εθνικής αμυνας πρόσθεσε  ότι προς το παρόν, «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Δήλωσε ότι θα δώσει το παρον στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ παρά το γεγονός ότι η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανοφ.

Χαραχτήρισε «προσωπικές επιλογές» την πολιτική που ακολούθησε ο κ.Κοτζιάς στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό .

Εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του για την άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών καθώς όπως είπε οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία τελείωσαν και αυτό θα βοηθήσει ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Σε ότι αφορά το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ είπε ότι επίκειται συμφωνία όχι μόνο με την Αλβανία αλλά και με άλλες χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα