Καμπανάκι Χαρακόπουλου: "Επείγουσα ανάγκη η αλλαγή πλεύσης προς τους αγρότες"

Καμπανάκι Χαρακόπουλου: "Επείγουσα ανάγκη η αλλαγή πλεύσης προς τους αγρότες"

Τι δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος για την πτώση των ποσοστών της ΝΔ σε αγρότες και κτηνοτρόφους, στις πρόσφατες ευρωεκλογές

Καμπανάκι "χτύπησε" ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος προς την κυβέρνηση, αναφορικά με τους αγρότες και τη στάση που κράτησαν αυτοί στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Οι ευρωεκλογές συνιστούν ένα προειδοποιητικό καμπανάκι προς την κυβέρνηση ότι χρειάζεται διορθωτική πορεία. Τα δύο αυτά χρόνια που βρισκόμαστε στη διακυβέρνηση της χώρας έχουν ληφθεί δυσάρεστες αποφάσεις. Η μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχει πληγεί υπέρμετρα. Το μήνυμα της κάλπης στοχεύει και προς αυτή την κατεύθυνση" δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλία TV.

Και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι οι πολίτες αξιώνουν να ξαναδούμε συνολικότερα την οικονομική πολιτική με μια ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση. Και αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο δεν μπορεί να το αγνοήσουμε. Και πιστεύω ότι και οι επιλογές που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα από πλευράς του πρωθυπουργού, όσον αφορά στον ανασχηματισμό αλλά, κυρίως, στις πρωτοβουλίες για την αλλαγή πλεύσης θα σηματοδοτήσουν ότι η κυβέρνηση έλαβε πραγματικά το μήνυμα».

Ερωτηθείς για την πτώση των ποσοστών της ΝΔ σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε: "Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αποφάσεις, οι οποίες δυσαρέστησαν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, όπως ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου είχαμε την είδηση ότι η εξισωτική αποζημίωση από 160 εκατομμύρια ευρώ περικόπτεται στα 60 εκατομμύρια, σχεδόν στο 1/3 των χρημάτων που είχαν λάβει τις δύο προηγούμενες χρονιές".

"Όλ' αυτά, όμως, δημιούργησαν ένα κλίμα και γι' αυτό μάλιστα, κάποιοι από τους αγρότες κατευθύνθηκαν στο Κόμμα των Αγροτών και Κτηνοτρόφων που εμφανίστηκε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 2,3% στη Λάρισα. Θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτή η ψήφος διαμαρτυρίας, που στέλνει ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, θεωρώντας ότι είναι το λιγότερο δυσάρεστο μήνυμα. Γιατί θα ήταν ακόμη πιο δυσάρεστο εάν πήγαιναν στο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά συνολικά για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής", κατέληξε.

SHARE:

24Media Network