Καραγιάννη: “Οι αθλιότητες απαντήθηκαν από την ίδια τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα”

Καραγιάννη: “Οι αθλιότητες απαντήθηκαν από την ίδια τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα”
Η αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τα περί καθυστέρησης της δίκης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει η ΝΔ.

“Οι απαντήσεις στη χυδαία σπέκουλα της ΝΔ δεν ήρθαν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αθλιότητες απαντήθηκαν από την ίδια τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα, η οποία σε δηλώσεις της εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ”, υπογραμμίζει σε τηλεοπτική δήλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη, σημειώνοντας ότι η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα αποδομεί την κατηγορία περί δήθεν καθυστέρησης της δίκης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την “προσχηματική” συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων.

Η Τ. Καραγιάννη επισημαίνει ότι όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπάζογλου “το θέμα των καθυστερήσεων εκφέρεται από αυτούς που δεν πέρασαν ούτε έξω από το δικαστήριο, τις απέδωσε σε τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής και επιβεβαίωσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ επισπεύσθηκε θεσμικά η διεξαγωγή της δίκης”.

Συνεχίζοντας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, είπε πως η κ. Τομπάζογλου “χαρακτήρισε προσχηματική τη συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα, αφενός γιατί αυτά δεν θα τα στερούνταν και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα και αφετέρου γιατί η απόφαση δεν είναι αμετάκλητη, αλλά πρωτόδικη” και τέλος “ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης με τον νέο Ποινικό Κώδικα”.

“Η ΝΔ προφανώς τα γνωρίζει όλα αυτά, αλλά σκοπίμως διαδίδει ψέματα. Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ αντί να εκφράζει την ικανοποίησή της για την καταδίκη των Νεοναζί, επιδίδεται ξανά σε τσουνάμι fake news. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ξεχαστεί το ξέπλυμα που τους έκαναν τόσα χρόνια”, καταλήγει η Τ. Καραγιάννη.

Καμπαγιάννης: Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ένας εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής μιλώντας στο Mega Ανέφερε μεταξύ άλλων οτι “Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι. Tο 2013, η Χρυσή Αυγή συνομιλούσε με τον γενικό γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, με τον κύριο Μπαλτάκο. Και αυτό δεν το ξέρουμε μόνο, επειδή  δημοσιοποιήθηκε το γνωστό βίντεο. Εμείς, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, το γνωρίζουμε γιατί βρήκαμε μηνύματα στα τηλέφωνα των ηγετικών στελεχών της ΧΑ, όπου προέκυπτε συστηματική συνεργασία της ΧΑ με τον ΓΓ της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, μέχρι που έγινε η ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, υπήρξε η κατακραυγή η οποία υπήρξε, και ευτυχώς η κυβέρνηση έκοψε τον ομφάλιο λώρο που την συνέδεε».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα