Καραμανλής για Στουρνάρα: Αν μπει στο ψηφοδέλτιο, ξεχάστε με

Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. από τον πρόεδροτου κόμματος Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο, Κυριακή 22 Απρ. 2012.
Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. από τον πρόεδροτου κόμματος Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο, Κυριακή 22 Απρ. 2012. EUROKINISSI

Αιτία πολέμου φαίνεται να αποτελεί η πιθανότητα καθόδου του Γιάννη Στουρνάρα στην κεντρική πολιτική σκηνή

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταστήσει σαφές πως αν ο Γιάννης Στουρνάρας συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, ο ίδιος δεν πρόκειται να κατέβει ως υποψήφιος της γαλάζιας παράταξης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι "Εγώ φεύγω, αν είναι αυτός...".

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά την ιδιοσυγκρασία του Κώστα Καραμανλή, η απόφασή του αυτή συνδέεται άμεσα και με το εσωτερικό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Δημοκρατία εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο» πανί για μεγάλο αριθμό στελεχών της γαλάζιας παράταξης.

Στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή την τελευταία περίοδο έχουν γίνει πάρα πολλές συναντήσεις και συζητήσεις για τη στάση του Στουρνάρα αν και ο πρώην πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο στηρίζει και στον οποίο αναγνωρίζει το γεγονός ότι "έχει πετύχει την πολιτική σταθερότητα σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο περίοδο".

 

Πηγή: Το Βήμα

SHARE:

24Media Network