Καραθανασόπουλος: Νέα βάρβαρα μέτρα που δεν τόλμησαν να λάβουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Καραθανασόπουλος: Νέα βάρβαρα μέτρα που δεν τόλμησαν να λάβουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους μνημόνιο 3.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Ο εισηγητής του ΚΚΕ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε πως λαμβάνει μέτρα με το τρίτο μνημόνιο που δεν θα μπορούσαν να πάρουν ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Το μνημόνιο Τσίπρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά συμπλήρωμα των μνημονίων που υπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δήλωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος.

Πρόκειται για νέα βάρβαρα μέτρα που δεν τόλμησαν να λάβουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται η επίλεκτη μονάδα του κεφαλαίου. Ο εισηγητής του κομμουνιστικού κόμματος ανέφερε πως αυτός ήταν ακριβώς ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στην υπηρεσία των συμφερόντων και σημείωσε πως κατά την άποψη του ΚΚΕ, δεν υπάρχει περίπτωση κυβέρνηση, ακόμη και αριστερή να μπορέσει να φέρει φιλολαϊκά μέτρα μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Αποτελεί ψευτοδίλλημμα αν τα μέτρα αυτά είναι υφεσιακά ή αναπτυξιακά, υπογράμμισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως ο διαχωρισμός ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι ψεύτικος. Στο σημείο αυτό ο βουλευτής του ΚΚΕ επιτέθηκε και στους διαφωνούντες με το μνημόνιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε συμπορεύτηκαν με αυτή την κυβέρνηση όταν υπογραφόταν η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και η συμφωνία των 47 σελίδων που κατέθετε πριν το δημοψήφισμα η κυβέρνηση.

Απαντώντας νωρίτερα στη Χρυσή Αυγή, ο κ. Καραθανασόπουλος απεκάλεσε γιαλαντζί αντιμνημονιακούς τους “χρυσαυγίτες” και σημείωσε χαρακτηριστικά πως στη διάσκεψη των προέδρων ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Λαγός “έγινε λαγός”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα