Καρατομήθηκε η υπεύθυνη Θεσσαλονίκης της ΝΔ με φόντο το Σκοπιανό

default image

Η Βίκυ Ευταξά αποτελούσε προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη ωστόσο πλήρωσε το μάρμαρο των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία

Στην καρατόμηση της Βίκυς Ευταξά προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην ίδια την κα Ευταξά από το γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και έρχεται σε μια συγκυρία στη συμπρωτεύουσα όπου σφραγίζεται από τον προβληματισμό που υπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική διαχείριση του σκοπιανού ζητήματος.

Η κα Ευταξά που αποτελούσε προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη είχε κατηγορηθεί ότι εδώ και καιρό είχε συστήσει –κατ’ εντολή του Μοσχάτου όπως υποστήριζε- στα τοπικά στελέχη να κρατήσουν αποστάσεις από πρωτοβουλίες όπως συλλαλητήρια ή υπογραφές κειμένων για τη Μακεδονία με αφορμή τις διαπραγματεύσεις Αθήνας και Σκοπίων.

Μάλιστα ο κος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ κατόπιν των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί από βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας που εκδήλωναν πρόθεση συμμετοχής στα συλλαλητήρια, είχε αδειάσει την κα Ευταξά λέγοντας προς τους τομεάρχες ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή μη συμμετοχής στα συλλαλητήρια βάζοντας πάντως τον αστερίσκο ότι εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται.

Για κάποιους η απόφαση αυτή δεν οφείλεται στις αναταράξεις που προκαλούνται στο εσωτερικό της ΝΔ με αφορμή το σκοπιανό αλλά οφείλεται στο ότι η τέως πρόεδρος της τοπικής ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είχε προκαλέσει πολλές δυσαρέσκειες για σειρά άλλων ζητημάτων. Ωστόσο άλλοι θεωρούν ότι η καρατόμησή της είναι «κεραυνός εν αιθρία».

Αντικαταστάτης της κΜεταξά ορίστηκε ο Αντώνης Γυφτόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα