Καρατζαφέρης: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα

Καρατζαφέρης: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα
ΑΘΗΝΑ-10-2-2012-ΘΗΝΑ-- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον πρωθυπουργό, αλλά δεν ψηφίζει τα μέτρα. "Αν θέλει ο πρωθυπουργός μπορεί να κρατήσει τους υπουργούς του κόμματος. Στις 18:00 το υπουργικό, όπου αναμένεται η αντίδραση Παπαδήμου (Vid)

Έχοντας και την ομόφωνη στήριξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε πως το κόμμα δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει.

Αφού αρχικά επέρριψε στα λάθη και τις ολιγωρίες των κυβερνήσεων την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, επισήμανε πως τα προβλήματά της δεν μπορούν να λυθούν από ένα κόμμα.

“Με έχει ενοχλήσει εξαιρετικά, όπως όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η ταπείνωση της χώρας. Μας έκλεψαν την αξιοπρέπειά μας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό. Αυτό δεν το ανέχομαι και δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω. “Θα σας δώσουμε λεφτά αλλά θα μας δώσετε και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας” απαίτησε ο Σόιμπλε.

Ο Έλληνας μπορεί να κάνει πεινασμένος, αλλά δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος. Ο εθνικός ύμνος μιλάει για ελευθερία και όχι για 40 χρόνια υποταγής που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για να μας δώσουν βοήθεια”, υπογράμμισε.

Ο Τόμσεν persona non grata

Αναφέροντας πως έχουμε φτάσει στον απόλυτο ευτελισμό της χώρας, σημείωσε πως εάν θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα, ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata για την Ελλάδα.

Το εκβιαστικό δίλημμα του Μνημονίου 2 που τέθηκε ήταν αδιανόητο, επισήμανε, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να υπογραφεί ένα τέτοιο έγγραφο χωρίς τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

“Οι φορείς, όπως μου έλεγαν, θέλουν εβδομάδες για να αποφανθούν και εγώ έπρεπε να αποφασίσω σε μία ώρα”, συμπλήρωσε.

Είχε προτείνει, όπως ανέφερε, στους πολιτικούς αρχηγούς, να πάει το θέμα του νέου Μνημονίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόνοια για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι την ημέρα της συνάντησης των αρχηγών άρχισε ψαλίδισμα των μισθών των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Το δεύτερο σημείο εκροής χρημάτων ήταν οι δημόσιες επενδύσεις, επομένως ύφεση. Επομένως ταπείνωση. Δεν είχα λόγους να συνεχίσω τη διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τις έξι να αποχωρήσω και μου είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα προκληθεί αναταραχή στις αγορές”.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας

Πολλοί, όπως ανέφερε, αναρωτήθηκαν τι θέλει να πει ο ποιητής με τη δήλωσή του μετά την αποχώρηση από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

“Δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας”, υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως αν πέσει η Ελλάδα θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες.

“Δεν χρεοκοπούμε. Εάν η Ελλάδα πτωχεύσει γνωρίζουν ότι θα καταρρεύσουν. Θέλουμε και προτείνουμε πενταετή περίοδο χάριτος. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνιμο του Έλληνα. Η Ελλάδα σηκώνει επανάσταση”.

Απόφαση Παπαδήμου για τους υπουργούς

Ερωτηθείς εάν θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση ανέφερε ξεκαθάρισε το πλαίσιο που πρόκειται να κινηθεί. “Εάν θέλει να τους κρατήσει ο κύριος Παπαδήμος, αυτό εναπόκειται στον πρωθυπουργό”, υπογράμμισε.

“Σε αυτά που θα μου έρχονται, θα λέω όχι. Εάν ο πρωθυπουργός, τον οποίο εμπιστεύομαι, θέλει τους υπουργούς μου, τους αφήνω. Όμως εγώ δεν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα”, τόνισε.

Επισήμανε πως οι Ευρωπαίοι θα επιχειρήσουν και θα μπουν στον πειρασμό να ζητήσουν ακόμα και να πάνε πίσω οι εκλογές.

“Ζήτησα έκτακτη σύγκληση της ΚΟ. Εκεί η απόφαση ήταν ομόφωνη να μην ψηφίσουμε τα νέα μέτρα”, υπογράμμισε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε, σπρώχνει την Ελλάδα στον κομμουνισμό.

Η Ελλάδα, σημείωσε, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει. “Πρέπει να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή και γαλήνη. Λέμε ναι σε έναν διάλογο και όχι στην ξένη κυριαρχία”, προσέθεσε.

“Έλεος πια με τα καραγκιοζιλίκια” ήταν το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη στις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαρέρη.

Το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει ανοιχτό και κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατόπιν δικού του αιτήματος, με τον διάλογό τους να αφήνει να εννοηθεί αυτό που θα ακολουθούσε στη Συνέντευξη Τύπου.

“Ποιος αέρας σάς φέρνει;” τον ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να απαντά ότι “δεν είναι αέρας, αλλά θύελλα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα