Κασσελάκης: Να πάρει θέση ο κ. Μητσοτάκης για τους 500.000 Πακιστανούς εργάτες

Διαβάζεται σε 2'
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία EUROKINISSI

Τον πρωθυπουργό καλεί ο Στέφανος Κασσελάκης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη φερόμενη συμφωνία με το Πακιστάν για 500.000 εργάτες στον τομέα των κατασκευών. Η διευκρίνιση του υπουργείου Εργασίας.

Στο θέμα του μεταναστευτικού αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως αναφέρει: «Ο Υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν μάς λέει ότι συμφώνησε με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών.

Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα:

1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν.

2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο μεταναστευτικό.

Η Ν.Δ. πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

Απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Με αφορμή, πάντως, δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνι Γεωργιάδη, να έχει συνάψει δήθεν κρυφή συμφωνία με τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας, Jawad Sohrab, για τη μετάκληση 500.000 εργατών από το Πακιστάν στην Ελλάδα, παρατίθεται η διευκρινιστική ανάρτηση που ο ίδιος έκανε στο Twitter νωρίτερα σήμερα, αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Ειδικότερα, o κ. Jawad Sohrab ανέφερε:

«ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ – Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία, ούτε καν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για τη συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης και εγώ, διερευνήσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, έχω εντυπωσιαστεί από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και την ευφυία του να διερευνήσει νέες δυνατότητες για τη χώρα του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα