Κατά των καταλήψεων για το Σκοπιανό το ΚΙΝΑΛ

Κατά των καταλήψεων για το Σκοπιανό το ΚΙΝΑΛ
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης Eurokinissi

Το σχολείο δεν είναι χώρος μισαλλοδοξίας τονίζει ο Χρηστίδης, ενώ την αντίθεση τους στη "δήθεν επανάσταση των SMS και του Facebook" και την αντιπαράθεση φανατισμού είχαν εκφράσει το Κίνημα Μαθητών και ο τομέας Παιδείας του ΚΙΝΑΛ

Τη διαφωνία του με τις καταλήψεις για το Σκοπιανό εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για απόπειρα διχασμού και προσπάθεια να μετατραπούν τα σχολεία σε χώρο μισαλλοδοξίας.

“Τα σχολεία είναι για εμάς ένας χώρος εκπαίδευσης και όχι ένας χώρος μισαλλοδοξίας. Οι μαθητές πρέπει να μείνουν μακριά από έναν διχασμό που δεν είναι δικός τους και δεν τους αξίζει.Άλλωστε αυτή η γενιά είναι η ελπίδα του σήμερα και του αύριο της πατρίδας μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Το Κίνημα Μαθητών και ο τομέας Παιδείας του ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη επίσης εκδόσει ανακοινώσεις εκφράζοντας την αντίθεση τους.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Μαθητών ειδικότερα αναφέρει:

“Με θλίψη παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες να μετατρέπεται το Δημόσιο Σχολείο, το Σχολείο μας σε πεδίο ακραίας πόλωσης και αντιπαράθεσης. Κομματικοί στρατοί καλούν σε συγκεντρώσεις και αντι-συγκεντρώσεις, χειραγωγούν και διχάζουν τους μαθητές με μόνο στόχο το δικό τους στενό παραταξιακό όφελος.

Μας καλούν στη δήθεν «επανάσταση» των SMS και του Facebook προσπαθώντας να υπονομεύσουν τον αυθορμητισμό μας, την ελεύθερη σκέψη μας και τη διάθεσή μας να αλλάξουμε τη Δημόσια Παιδεία και την κοινωνία ολόκληρη.Οι μαθητές αγωνιζόμαστε ειρηνικά και δημοκρατικά για μια πραγματική επανάσταση των νέων ανθρώπων, μια επανάσταση στη νοοτροπία και στον τρόπο σκέψης των συμπολιτών μας.

Δεν εκχωρούμε το δικαίωμα μας στη διαφωνία σε καμία κυβέρνηση που βαφτίζει όποιον έχει διαφορετική γνώμη «ακραίο». Δεν εκχωρούμε την έννοια της Πατρίδας μας, της αγάπης για τον τόπο μας, σε κανένα ρατσιστή, μισαλλόδοξο, νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν εκχωρούμε τα Σχολεία μας σε κανένα παρά μόνο στους μαθητές τους.”

Η δε ανακοίνωση του τομέα Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: “Ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τις τελευταίες καταλήψεις σχολείων που πραγματοποιούνται με αφορμή το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας, δηλώνει ξεκάθαρα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνεί.

Τα Εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης εντός των σχολείων. Το σχολείο δεν μπορεί να γίνεται χώρος αντιπαράθεσης και μισαλλοδοξίας για κανένα θέμα. Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τα μέλη της σχολικής κοινότητας ενάντια στον φανατισμό και το μίσος. Καλεί όλες και όλους να μην επιτρέψουν να διχαστεί περαιτέρω η  ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά μέσα στους σχολικούς χώρους.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα