Καταψήφισε το νομοσχέδιο ο Βύρων Πολύδωρας και διεγράφη από τη ΝΔ

Καταψήφισε το νομοσχέδιο ο Βύρων Πολύδωρας και διεγράφη από τη ΝΔ

Καταψήφισε ο Β. Πολύδωρας τον φόρο στα ακίνητα

Εκτός της κομματικής γραμμής εμφανίστηκε ο Βύρων Πολυδωρας καταψηφίζοντας πριν από λίγο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.

Την ψήφο του ακολούθησαν χειροκροτήματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ακολούθησε διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβερνητική πλειοψηφία αποτελείται πλέον από 153 βουλευτές.

Ο κ. Πολύδωρας είχε γνωστοποιήσει την αντίθεσή του, κάνοντας λόγο για “δήμευση” την οποία, όπως είχε πει, δεν μπορεί να δεχθεί συνειδησιακά, ιστορικά, λογικά εθνικά.

“Οι σκέψεις μου είναι γνωστές, τις έχω παραθέσει με ένα άρθρο μου “Δημεύουν τα χωράφια μας”, αλλά τέτοιες σκέψεις δεν χωράνε στο σκεπτικό και στη λογική της τρόικας”.

“Ενημερωτικά, δεν αναζητούσαμε, και εγώ ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κάποιο ψευδώνυμο ή άλλο συνώνυμο. Δηλαδή, αυτό το φόρο ακινήτου ιδιοκτησίας, ενιαίο, εις θέσην χαρατσίου. Δεν ήταν αυτό το κρινόμενο ζήτημα. Ψάχναμε για ένα άλλο φόρο, ελαφρύτερο, απλούστερο, δικαιότερο που δεν θα ξεκινούσε από το χαράτσι ως βάση εκτιμήσεως”, είχε αναφέρει.

Επικριτικός ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών επί του νομοσχεδίου για πλειστηριασμούς   

Για πρωτοφανή διαδικασία που υποβαθμίζει το κοινοβούλιο αλλά και ευτελίζει, όπως είπε, την προοπτική ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, έκανε λόγο ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Μάρκος Μπόλαρης.

Επικριτικός εμφανίστηκε μεταξύ άλλων ο κ. Μπόλαρης για την δημιουργία του ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν θα έχει έδρα του την Ελλάδα αλλά το Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καλεί τη Βουλή να ψηφίσει, χωρίς να έχουν ακουστεί οι απόψεις των ενδιαφερομένων.      

ΠΑΣΟΚ: Καταφέραμε σειρά αλλαγών

“Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πέτυχε μια σειρά αλλαγών που διασφαλίζουν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, καθώς επίσης και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τη μεγάλη κρίση.

Η προσπάθεια συνεχίζεται”, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα