Καταψηφίστηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για το mail Βαρουφάκη

Καταψηφίστηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για το mail Βαρουφάκη
Meeting of the Governing Council, at the Greek Parliament, in Athens, Greece on Feb. 24, 2015 / , , 24 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Με κείμενο - τροπολογία εξέφρασε η Αριστερή Πλατφόρμα την έντονη διαφωνία της για τη συμφωνία του Eurogroup, αλλά και το mail Βαρουφάκη. Πώς διεξήχθη η ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής και που μπορεί να βρεθεί ισορροπία

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις διαφωνίες να κλιμακώνονται και σε επίσημο επίπεδο με αφορμή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως ήταν γνωστό, όσοι ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα κατέβασαν τροπολογία με την οποία θέλησαν να διαφοροποιήσουν τη θέση τους από τα συμφωνημένα στο eurogroup, αλλά και από τη λίστα Βαρουφάκη.

Στο κείμενο εκφράζεται η διαφωνία με όρους που έρχονται σε διάσταση ή και σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις και προτείνεται η κυβέρνηση να στηριχτεί στους εργατικούς λαϊκούς-αγώνες, αντικρούοντας κάθε μορφή εκβιασμών από το εξωτερικό. 

Το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας καταψηφίστηκε με 68 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 5 λευκά. Το κείμενο της πολιτικής απόφασης της πλειοψηφίας, εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Τροπολογίας:

“Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο eurogroup.

Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση, με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα, παρά τις συμφωνίες του eurogroup, πρέπει να κινηθεί στη βάση μιας πολιτικής που θα έχει ως κύρια προτεραιότητα την υλοποίηση με σταθερότητα και συνέπεια των προεκλογικών δηλώσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμαστε να στηριχτούμε στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση τους και στη συνεχή διεύρυνση της λαϊκής στήριξης για να αποκρούσουμε κάθε μορφής εκβιασμούς απ’ τη σκοπιά ενός εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο τη μέχρι τέλους προώθηση των ριζοσπαστικών μας εξαγγελιών.

Βασικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις είναι η ανάγκη, οι αποφάσεις για την πορεία μας – και ιδιαίτερα οι πιο κρίσιμες – να λαμβάνονται μετά από συζήτηση στα συλλογικά θεσμικά όργανα του κόμματος, τα οποία πρέπει, όπως και συνολικά το κόμμα και οι οργανώσεις του, να αναβαθμιστούν και να παίξουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας μας”.

Πυρά από την αξιωματική αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνιζε πως η κυβέρνηση είναι αποσταθεροποιημένη από μόνη της. “Η σημερινή ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει αυτό που κατανοεί όλος ο κόσμος. Η κυβέρνηση αυτή είναι ήδη από μόνη της αποσταθεροποιημένη. Η ασυνέπεια πληρώνεται πάντα ακριβά. Τα ψέματά τους τα βλέπουν ακόμα και οι δικοί τους. Η ΝΔ παραμένει εγγυητής των ομαλών εξελίξεων του Τόπου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα