Κατάργηση της δίωξης της επαιτείας ζητούν Παρασκευόπουλος, Τσίρκας και Χριστοδουλοπούλου

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος EUROKINISSI

Την κατάργηση του άρθρου 407 του Ποινικού Κώδικα για την επαιτεία ζητούν με τροπολογία τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις συλλήψεις μουσικών του δρόμου.

Την κατάργηση του άρθρου 407 του Ποινικού Κώδικα για την επαιτεία ζητούν με τροπολογία τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, Βασίλης Τσίρκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι τρείς βουλευτές χαρακτηρίζουν την επαιτεία «ψευτοαδίκημα», καθώς «κανένα έννομο αγαθό δεν προσβάλλεται από την πράξη αυτή». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι αν κι «απαρχαιωμένη» η διάταξη αυτή εφαρμόζεται συχνά τον τελευταίο καιρό με «προσαγωγή και ενίοτε σύλληψη καλλιτεχνών, κυρίως μουσικών του δρόμου».

Οι τρεις βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η αναφορά των όρων «φυγοπονία, φιλοχρηματία, κατά συνήθεια» στο άρθρο 407 του Ποινικού Κώδικα φανερώνει «την ποινικοποίηση της σκέψης και του φρονήματος και όχι της άδικης πράξης». Μάλιστα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν τα όσα σχετικά είχε υποστηρίξει ο καθηγητής Ιωάννης Μανωλεδάκης, ο οποίος τόνιζε ότι η δίωξη της επαιτείς «πρόκειται για παρέκκλιση από το ισχύον στη χώρα μας φιλελεύθερο ποινικό σύστημα, το οποίο προϋποθέτει για το αξιόποινο άδικες (προσβλητικές) πράξεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι μουσικοί του δρόμου δεν είναι ζητιάνοι

Ζερβουδάκης για σύλληψη μουσικού στο δρόμο: Προκαλούν ολόκληρη την κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν μουσικό του δρόμου για "επαιτεία" - Οργή Ζερβουδάκη

SHARE:

24Media Network