Κατερίνα Λάσπα: Αντιδράσεις για το ακραίο σχόλιο για τις drag queen – “Ρατσιστικό και τρανσφοβικό”

Κατερίνα Λάσπα: Αντιδράσεις για το ακραίο σχόλιο για τις drag queen – “Ρατσιστικό και τρανσφοβικό”
Κατερίνα Λάσπα Eurokinissi

Το τρανσφοβικό σχόλιο της ΓΓ Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ανάγνωση παραμυθιών από drag queen στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών. "Κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό" σχόλιο.

Με τον πιο ακραίο τρόπο σχολίασε η Κατερίνα Λάσπα την εκδήλωση με τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη, μια εκδήλωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και “αγκαλιάστηκε” από τον κόσμο.

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, η ΓΓ Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε τα “πρότυπα” που επιβάλλονται στα παιδιά.

“Σήμερα Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης. Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια”, έγραψε στο ακραίο σχόλιό της.

Άμεση και δικαιολογημένη ήταν η αντίδραση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), που χαρακτήρισε “απαράδεκτο, κακοποιητικό, ακραίο ρατσιτσικό και τρανσοφοβικό” το σχόλιο της Κατερίνας Λάσπα.

“Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι οργανώσεις: Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ανακοίνωσαν δημόσια μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν κατά την οποία Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το event -όπως ήταν αναμενόμενο- πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας ένα παραλήρημα μίσους κυρίως από ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αλλάξουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τα παιδιά και τους γονείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή, όσο και γενικότερα τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στο χώρο.

Με λύπη μας διαβάσαμε ότι ρατσιστικά παραληρήματα δεν υπήρξαν όμως μόνο από την ακροδεξιά, αλλά και από στελέχη πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, σχολίασε δημόσια με σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως “αθλιότητα” τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens. ‘Ο καθένας ας κάνει ό, τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια'”, αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα