Κατέθεσαν Πανούσης - Κωνσταντόπουλος για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

ΑΘΗΝΑ-Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε δημόσια συνεδρίαση Επιτροπής Εργασίας στη Βουλή για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε δημόσια συνεδρίαση Επιτροπής Εργασίας στη Βουλή για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Καταθέσεις του Γιάννη Πανούση και του Νίκου Κωνσταντόπουλου, έλαβε ο εισαγγελέας που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Καταθέσεις από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο και τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, έλαβε ο εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος, που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής.

Πρώτος κατέθεσε το πρωί ο κ. Πανούσης, ο οποίος εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις για το περιεχόμενο της κατάθεσής του για την ερευνώμενη υπόθεση.

Λίγο αργότερα στο γραφείο του εισαγγελέα προσήλθε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έχει αναφερθεί σε παρασκηνιακές προσπάθειες, κάνοντας λόγο για «παροχές και ανταλλάγματα», προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές.

Κατά την αποχώρηση του από το Εφετείο, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία».

Σύμφωνα με γραπτή του δήλωση, ο κ. Κωνσταντόπουλος στην κατάθεση του ενώπιον του εισαγγελέα επανέλαβε τη θέση που έχει διατυπώσει και δημόσια περί «σκηνοθετημένης προεδρολογίας για αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες αποφυγής των εκλογών».

Επίσης, επισήμανε την άποψή του ότι «η πολιτική επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης για εξεύρεση διαθέσιμων βουλευτών, πέραν του κυβερνητικού συνασπισμού, για να την στηρίξουν, άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα».

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, ο μάρτυρας τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε "είναι δεδομένοι" ή "θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180 βουλευτές" αμέσως αφού έκλεισε βιαστικά τη Βουλή, χωρίς μέχρι τότε να έχει τη στήριξη άλλου, πέραν του εαυτού της».

Στη δήλωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστηρίζει ότι «αποτελούν πρόσθετα συμπτώματα της κρίσης, ασκήσεις πολιτικής υποκρισίας και θεσμικής αδυναμίας», ο «επικοινωνιακός τρόπος» που διαχειρίζεται η κυβέρνηση «την πολλαπλή κρίση ύπαρξης και ταυτότητας της Ελλάδας» και η «εμμονή στις πρακτικές σύγχυσης και όχι διάκρισης των εξουσιών που αποκαλύπτει η ευθυγράμμιση κυβερνητικών εξαγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών».

Τέλος, αναφέρεται σε ανυπαρξία πολιτικής θέλησης των κυβερνήσεων να αντιμετωπιστεί «η διαβρωτική δράση του πολιτικού χρήματος», όταν αποκαλύπτονται σκάνδαλα στον ευρύτερο δημόσιο χώρο «και η κυβέρνηση συστηματικά εφαρμόζει την ευρεσιτεχνία της νομοθετικής άρσης του αξιοποίνου και μάλιστα αναδρομικά, από την υπόθεση SIEMENS μέχρι της υποθέσεως των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ, των εξοπλιστικών και της έκθετης δράσης ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ και ΕΛΣΤΑΤ».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, ο Αιμ. Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας Κontra News, που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο Ν. Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network