Καθιστοί στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων Μέρκελ και Μητσοτάκης

Καθιστοί στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων Μέρκελ και Μητσοτάκης
AP

Η υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην έδρα της καγκελαρίας έγινε με όλες τις στρατιωτικές τιμές, ωστόσο, η καγκελάριος προτίμησε για μια ακόμα φορά να καθίσει, λόγω των ζητημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

 Στις γνωστές λευκές καρέκλες που έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν έκατσαν η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Γερμανίας.

Η υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην έδρα της καγκελαρίας έγινε με όλες τις στρατιωτικές τιμές, ωστόσο, η καγκελάριος προτίμησε για μια ακόμα φορά να καθίσει στην καρέκλα.

Το ίδιο έχει πράξει σε αρκετές υποδοχές ξένων ηγετών στο πρόσφατο παρελθόν: Στις αρχές Ιουλίου η Μέρκελ παρέμεινε καθιστή για πρώτη φορά στην τελετή υποδοχής για την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν. Λίγες μέρες μετά η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Μάια Σάντου και η Άνγκελα Μέρκελ παρέμειναν καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στο Βερολίνο.

Ο λόγος για την επιλογή αυτή προκειμένου είναι τα κρούσματα με το τρέμουλο που εμφάνισε η Μέρκελ σε υποδοχές που γίνονταν, με την ίδια να στέκεται όρθια.

Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

 

Τα επεισόδια

Το πρώτο επεισόδιο είχε καταγραφεί στις 18 Ιουνίου κατά την υποδοχή, στην καγκελαρία, του νέου προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Έπειτα, στις 27 Ιουνίου και ενώ βρισκόταν στο πλευρό του Γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ που απηύθυνε ομιλία με αφορμή το διορισμό της νέας υπουργού Δικαιοσύνης, Κριστίνε Λάμπρεχτ, η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται και πάλι να τρέμει ολόκληρη και, ανήμπορη να ελέγξει το τρέμουλο, σταυρώνει ξανά τα χέρια της όπως την πρώτη φορά.

Το τρίτο επεισόδιο σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου κατά την υποδοχή του Φινλανδού πρωθυπουργού Άντι Ρίνε στο Βερολίνο.

Τα σενάρια που διατυπώνονται στα γερμανικά ΜΜΕ από ειδικούς, εμφανίζουν διάφορες παθογένειες ως πιθανές αιτίες των επεισοδίων αυτών, από υπερθυρεοειδισμό ή υπογλυκαιμία έως ιδιοπαθή τρόμο. Η ίδια η Μέρκελ, πάντως, με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει πως είναι καλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα