Κατηγορώ Παπαδημούλη σε Σαχινίδη για 120 προεκλογικές μεταθέσεις

ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τις καταγγελίες του κ. Παπαδημούλη για προεκλογικά ρουσφέτια

Πυρά κατα του πρωήν υπουργού εθνικής Οικονομίας Φίλιππου Σαχινίδη εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης , ζητά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να εξετάσει όλες τις μεταθέσεις και κατηγορεί τον κ. Σαχινίδη ότι ητο χρονικό διάστημα από 9-4-2012 έως 11-5-2012 πριν αποχωρήσει, πρόλαβε να υπογράψει πάνω από 120 μεταθέσεις

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαδημούλη έχει ως εξής:

"Η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει το σύνολο των προεκλογικών μετακινήσεων καθώς και των αποφάσεων για την ανάθεση έργων και προμηθειών.

Την ίδια ώρα που οι συνεταίροι του μνημονίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «όλα τα δεινά του κόσμου», οι γνωστές ψηφοθηρικές τακτικές τους καλά κρατούν και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 9-4-2012 έως 11-5-2012 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης πριν αποχωρήσει, πρόλαβε να υπογράψει πάνω από 120 μεταθέσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων και αποσπάσεις (ακόμα και σε πολιτικά γραφεία) υπαλλήλων του Υπουργείου του για καθαρά προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους, αποδιοργανώνοντας ακόμα περισσότερο τον φορολογικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων υπογράφηκε αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών (9-11 Απριλίου) και συνεχίστηκαν έως και αμέσως μετά την διεξαγωγή των εκλογών (11 Μαΐου).

Το σχετικό υλικό με τα αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις προεκλογικές μεταθέσεις είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενο στο γραφείο τύπου.

Ούτε η πρόσφατη ανακοίνωση νέας υστέρησης δημοσίων εσόδων τουλάχιστον κατά 15%, ούτε η διάλυση του φορολογικού μηχανισμού του κράτους από τον αναχρονιστικό και πελατειακό τρόπο διοίκησης που για χρόνια εφάρμοσαν εναλλάξ, φαίνεται να πτοούν τους συνεταίρους του μνημονίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εξακολουθούν να «φροντίζουν» για την υποστελέχωση των υπηρεσιών με μοναδικό κριτήριο τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις και προαγωγές.

ΚΑΛΩ

Την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων που έλαβαν χώρα κατά την προεκλογική περίοδο σε όλα τα Υπουργεία και να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

ΖΗΤΩ

Να ακυρωθούν και να επαναξιολογηθούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση όσες μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά, όπως οι ανωτέρω μετακινήσεις των υπαλλήλων του Υπουργείο Οικονομικών καθώς και όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις προμηθειών και ανάθεσης έργων της τελευταίας στιγμής ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού της πρόσφατης λαϊκής – εκλογικής καταδίκης των ρουσφετολογικών και αδιαφανών πρακτικών". 

SHARE:

24Media Network