Κατρίνης: Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που υπονομεύει το κράτος δικαίου

Διαβάζεται σε 2'
Κατρίνης: Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που υπονομεύει το κράτος δικαίου

“Πυρά” κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, με φόντο την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε.

Στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Talk Radio 98.9.

Όπως είπε: «To ΠΑΣΟΚ θέτει ευθέως ζήτημα εμπιστοσύνης για μία κυβέρνηση, η οποία αποδεδειγμένα προσβάλλει τους θεσμούς και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Μία κυβέρνηση, που το μόνο που την ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών, ήταν να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες και τις ευθύνες των κυβερνητικών στελεχών της, περνώντας την εικόνα ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος και ότι την αποκλειστική ευθύνη έχουν ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί.

Όλως τυχαίως, η ίδια επιχειρηματολογία, που από την πρώτη στιγμή υιοθέτησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, αποτελεί και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, όπου η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία, γιατί κυρίαρχο μέλημα της κυβέρνησης ήταν-από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας- το πώς θα συγκαλύψει τις ευθύνες των δικών της στελεχών, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.

Βλέπουμε μια καταβαράθρωση των θεσμών από την κυβέρνηση, όπως συνέβη και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και την υπόθεση της διαρροής emails εκλογέων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, με αποκορύφωμα τη μεθόδευση και τη μηχανορραφία στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι εννέα στους δέκα Έλληνες να θεωρούν ότι υπάρχει συγκάλυψη και επτά στους δέκα για πρώτη φορά να αμφισβητούν ακόμα και το θεσμό  της δικαιοσύνης στο ότι θα διαλευκάνει αυτή την υπόθεση».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  που ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών τόνισε:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε με σαφήνεια στη δήλωσή του το πολιτικό πλαίσιο και το σκεπτικό για την πρόταση δυσπιστίας. Εμείς δεν υιοθετούμε τις λεκτικές υπερβολές σε θεσμικά ζητήματα για λόγους πρόσκαιρου εντυπωσιασμού.

Για εμάς, το μείζον ζήτημα είναι να χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη τραγωδία. Σε μία κυβέρνηση που αποδεδειγμένα δεν σέβεται το κράτος δικαίου και τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, δεν  μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη και γι αυτό καταθέτουμε την πρόταση δυσπιστίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα