Κατρίνης για Τέμπη: Η απόπειρα συγκάλυψης θα συνοδεύει για πάντα την κυβέρνηση

Διαβάζεται σε 3'
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγορώντας την ότι “προσπαθεί να απενοχοποιήσει αυτούς που έχουν πολιτικές και ίσως ποινικές ευθύνες στην εξεταστική για τα Τέμπη”

Για την εξεταστική επιτροπή των Τεμπών μίλησε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

“Στελέχη της εξεταστικής επιτροπής με προεξέχοντα τον πρόεδρό της, έχουν απλώσει ένα μεγάλο πέπλο συγκάλυψης, με το οποίο επιχειρούν να απενοχοποιήσουν αυτούς που έχουν πολιτικές και ίσως ποινικές ευθύνες, την ώρα  που υπάρχει ο ανείπωτος θρήνος των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν το δικό τους Γολγοθά που καθορίζει τη ζωή τους” δήλωσε ο κ. Κατρίνης ο οποίος πρόσθεσε:

“Ενώ οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να διερευνηθούν, η αίσθηση των πολιτών ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να συσκοτίσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ως συνέπεια να κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι θα αποδώσει ευθύνες“.

“Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την αρχή να συσταθεί προανακριτική επιτροπή και επανέρχεται σε αυτό, με βάση το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα που αναφέρει ευθέως ότι υπάρχουν ευθύνες από τους υπουργούς που δεν υλοποίησαν τη σύμβαση. Ένα γεγονός που ήταν η αιτία γι’ αυτό το τραγικό συμβάν και όχι μόνο το ανθρώπινο λάθος, όπως ισχυρίζονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας” επεσήμανε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, είπε πως το ΠΑΣΟΚ “είχε δει από την αρχή, ότι αυτή η εξεταστική επιτροπή δεν θα είχε αποτέλεσμα, με βουλευτές της κυβέρνησης να προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους, την Βουλή και την ελληνική κοινωνία, ότι για την τραγωδία των Τεμπών φταίνε ο μηχανοδηγός και ο σταθμάρχης”.

Η πολιτική ευθύνη δεν έχει αναληφθεί, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΝΔ, από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτιά του τον κ. Καραμανλή. Το επιχείρημα ότι, εφόσον ο λαός τον εξέλεξε, η πολιτική ευθύνη παραγράφεται, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και κλονίζει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος δικαίου” τόνισε.

“Τελικά, η εξεταστική επιτροπή, με την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να καλύψει τα στελέχη της, όπως έκανε και στο θέμα των υποκλοπών” υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης.

Καταλήγοντας, για την εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη είπε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λέει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος σε όλες τις άλλες υποθέσεις, ενώ σχετικά με το κώλυμα μεταξύ προέδρου κόμματος και κατοχής εταιρείας στο εξωτερικό – την οποία φέρεται να διαθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης – να βρίσκει διάφορες προφάσεις μιλώντας για κυνήγι μαγισσών. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι απλά να εφαρμοστεί ο νόμος και φαντάζομαι ότι δε διαφωνεί κανείς σε αυτό“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα