Κατρίνης: “Ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να μπει τέλος στην κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας”

Διαβάζεται σε 5'
Συγκέντρωση Μιχάλη Κατρίνη
Συγκέντρωση Μιχάλη Κατρίνη

Δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στην ακρίβεια και την εξωτερική πολιτική.

“Στις Ευρωεκλογές, ο νικητής πρέπει να είναι ένα νέο, δυναμικό ρεύμα ανατροπής που θα βάλει τέλος στην αριθμητική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Στις 9 Ιουνίου μπορεί να γίνει η αρχή, το πρώτο μεγάλο βήμα. Και το πρώτο μεγάλο βήμα θα είναι να αποκτήσει η χώρα νέα, ισχυρή και αποτελεσματική αξιωματική αντιπολίτευση”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε μιλώντας στους Ηλείους ετεροδημότες της Αττικής.

Στο ερώτημα “γιατί ΠΑΣΟΚ” ο Μιχάλης Κατρίνης έδωσε τις εξής απαντήσεις:

  • Γιατί ο ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ασκεί τεκμηριωμένη και προγραμματική αντιπολίτευση.
  • Γιατί αν υπάρχει μία πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει ξανά τη ξεχασμένη Ελλάδα στο φως, είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ.
  • Γιατί είναι η παράταξη των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.
  • Γιατί το ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχες στην Ευρώπη για να κατευθύνει πόρους στην περιφέρεια, να φτιάξει έργα υποδομών, να στηρίξει το εισόδημα των αγροτών.
Συγκέντρωση Μιχάλη Κατρίνη
Συγκέντρωση Μιχάλη Κατρίνη

Στις 9 Ιουνίου, υπάρχει μία μόνο επιλογή: τo ΠΑΣΟΚ. Για την Ελλάδα που αξίζει και μπορεί καλύτερα. Για τους Έλληνες που πρέπει να αποκτήσουν ξανά περηφάνια, αξιοπρέπεια και ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι παρουσιάζει μια ψευδή εικόνα για την οικονομία αφού η ανάπτυξη, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, δεν στηρίζεται στην παραγωγή, στις εξαγωγές, στην εξωστρέφεια. Στηρίζεται μόνο στον τουρισμό και σε αντιπαραγωγικές δραστηριότητες, όπως η αγορά ακινήτων από ξένους και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Ανέφερε ότι η παραγωγή στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα έχει συρρικνωθεί, οι εξαγωγές παρουσιάζουν πτώση και η παραγωγικότητα έχει μειωθεί ενώ επενδύσεις στην καινοτομία και σε παραγωγικές μονάδες νέας και υψηλής τεχνολογίας είναι ανύπαρκτες.

Τόνισε ότι η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης χάθηκε, γιατί το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα λίγων και των ισχυρών, αφού τα 17, 5 δις δανείων θα καταλήξουν σε 350 όλες κι όλες επιχειρήσεις σε σύνολο 400.000 επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βουλγαρία, αλλά κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια στα τρόφιμα ενώ είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις δαπάνες στέγασης με βάση τα εισοδήματα.

Αναφέρθηκε στην παραβίαση των κανόνων του Κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι “η Ελλάδα, με Πρωθυπουργό τον κ.Μητσοτάκη, μοιάζει όλο και λιγότερο με ευρωπαϊκή χώρα”.

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι η Τουρκία θέτει διαρκώς νέα ζητήματα στην ατζέντα ενώ η παρουσία του Αλβανού Πρωθυπουργού κ. Ράμα στην Ελλάδα και η προκλητική ρητορική του, αναδεικνύουν την εικόνα μιας ανίσχυρης Ελλάδας.

“Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, αλλά έχουμε υποχρέωση να καταστήσουμε απόλυτα επωφελή για τα εθνικά μας συμφέροντα τη συμμετοχή σε αυτές τις συμμαχίες. Ναι, είμαστε πιστοί και αξιόπιστοι σύμμαχοι, συμμετέχουμε στις κοινές αποφάσεις αλλά αυτό πρέπει να ισχύει για όλους. Δεν μπορεί να δίνονται παραχωρήσεις και μεγάλες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, χωρίς ανάλογα ανταλλάγματα.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του ξένου παράγοντα, όταν μάλιστα θίγουν τα δικά μας εθνικά συμφέροντα”, επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Στην ομιλία του κ. Κατρίνη, τον οποίο προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηλείας Δημήτρης Βάλαρης παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Μαρινίκη Θεοδώρου, Παναγιώτης Δημόπουλος, Χριστίνα Αλίρη, Ηλίας Κικίλιας, Μαριζέτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Καλλιακμάνης, Λευτέρης Καρχιμάκης, Γιάννης Βαρδακαστάνης, Κατερίνα Βουρεξάκη, Γρηγόρης Λαμπράκης, Γιώργος Τσούμας και Ρόζα Βρεττού.

Το “παρών” έδωσαν: ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η γραμματέας και ο αν. γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγελία Λιακούλη και Απόστολος Πάνας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλένα Αποστολάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Στέφανος Παραστατίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Γιώργος Νικητιάδης, Χριστίνα Σταρακά, Γιάννης Τσίμαρης, Σταύρος Μιχαηλίδης, Τάσος Νικολαΐδης και Κατερίνα Σπυριδάκη. Επίσης, οι πρώην υπουργοί Κώστας Σκανδαλίδης, Κατερίνα Μπατζελή, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Ντίνος Ρόβλιας, Μανώλης Όθωνας και Χρήστος Πρωτόπαππας, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, πρώην βουλευτές, ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων κ. Ρούσκας, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ραβάνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σκιαδαρέσης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και εκατοντάδες Ηλείοι της Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα