Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο κράτησε τις δυνάμεις του, αλλά και ενισχύθηκε

Διαβάζεται σε 2'
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης EUROKINISSI

Για τα αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και τις αξιώσεις του ΠΑΣΟΚ για τον δεύτερο γύρο σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

“Το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές όχι μόνο κράτησε τις δυνάμεις του, αλλά και ενισχύθηκε” δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, σημειώνοντας πως “αυτό το κατάφερε με στελέχη τα οποία ήταν πρωταγωνιστές στον συγκεκριμένο χώρο και τα οποία σηματοδοτούν την στενή σχέση του ΠΑΣΟΚ με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις βαθιές ρίζες του στην κοινωνία”.

“Εμείς είχαμε ξεκάθαρη θέση σε αυτές τις εκλογές, προβάλλοντας δικές μας υποψηφιότητες και στις 13 περιφέρειες. Και παρά το γεγονός ότι πολλοί προεξοφλούσαν πως οι υποψήφιοί μας δεν θα περάσουν τον πήχη, τελικά τα κατάφεραν πολύ καλύτερα” υπογράμμισε για τις επιλογές του κόμματος ο κ. Κατρίνης.

Συγκεκριμένα, για τη μάχη που καλείται να δώσει ο Χάρης Δούκας για τον δήμο Αθηναίων, είπε: “Η προοδευτική και αξιόπιστη φωνή του Χάρη Δούκα στην προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο Αθηναίων θα πρέπει να συσπειρώσει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Γιατί ο υποψήφιος που είναι προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ εκφράζει μία αισθητική και πολιτική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση που ξεπερνά τα στενά κομματικά πλαίσια.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη στάση του ΚΚΕ ενόψει β’ γύρου λέγοντας ότι “θα θέλαμε όμως σε αυτή τη μετωπική αναμέτρηση να δούμε και το ΚΚΕ να παίρνει θέση, διαφωνώντας με την αποτυχημένη θητεία του κ. Μπακογιάννη και στηρίζοντας ως καλύτερη επιλογή τον κ. Δούκα. Όχι να νίπτει τας χείρας του”.

“Εμείς επιδιώκουμε μια ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων, με συγκλίσεις πάνω στην ουσία της πολιτικής για την αυτοδιοίκηση και όχι στη βάση της κομματικής πολιτικής και αυτό το παράδειγμα μας το δείχνει ο υποψήφιός μας στον Δήμο Αθηναίων” συμπλήρωσε.

“Τώρα είναι η μάχη της Κυριακής και όσοι διαφωνούν τόσο με τον κ. Αγοραστό, ο οποίος θεωρεί ότι τα έχει κάνει όλα τέλεια στην περιοχή της Θεσσαλίας, όσο και με τον κ. Μπακογιάννη, που θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο δήμαρχο στην Αθήνα, θα πρέπει στην πράξη να κάνουν μια άλλη εναλλακτική επιλογή, με τη συμμετοχή τους στις εκλογές και με την ψήφο τους. Είναι στο χέρι τους” είπε τέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα