Κατρούγκαλος για Μ. Ανατολή: Αφού υπάρχουν δύο λαοί σε μια περιοχή, πρέπει να υπάρχουν δύο κράτη

Κατρούγκαλος για Μ. Ανατολή: Αφού υπάρχουν δύο λαοί σε μια περιοχή, πρέπει να υπάρχουν δύο κράτη
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών "Κύρωση της Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών της, αφενός, και της Δημοκρατίας του Καζαχστάν, αφετέρου" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια αλλά και αυτό των Παλαιστινίων στο να έχουν το δικό τους κράτους, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο Ραδιόφωνο 24/7

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και σχολίασε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι στο καλύτερο επίπεδο και η χώρα μας υπερασπίζεται το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια, ωστόσο, υπερασπίζεται και το δικαίωμα των Παλαιστινίων στο να έχουν το δικό τους κράτους. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι αφού υπάρχουν δυο λαοί σε μια περιοχή, πρέπει να υπάρχουν και δυο κράτη.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν, είπε ότι η προετοιμασία της επίσκεψης ήταν πολύ καλή και η πρωτοβουλία ήταν της κυβέρνησης προκειμένου να αρχίσει ένας διάλογος με ειλικρίνεια για τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις των δυο κρατών.

Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη Ερντογάν, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κάνει αντιπολίτευση σ’ έναν τομέα που καλό θα ήταν να μην γίνεται. Ο Ερντογάν είχε αντίστοιχη στιχομυθία, σαν αυτή που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως είπε.

Τέλος, για την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, σχετικά με το πόθεν έσχες και την επίσπευση των δικαστικών αποφάσεων, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η κριτική είναι στοιχείο της δημοκρατίας και κάλεσε τους δικαστές να λένε ελεύθερα την άποψή τους, αλλά να μην συμπεριφέρονται ως κομματικά μέλη. Η δικαστική απόφαση, σημείωσε, πρέπει να είναι νομιμοποιημένη και να μην ακολουθεί φυσικά τις διακυμάνσεις της κοινής γνώμης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα