Κατρούγκαλος για το νέο Ασφαλιστικό: Αν ήταν νόμος λαιμητόμος, θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή

Κατρούγκαλος για το νέο Ασφαλιστικό: Αν ήταν νόμος λαιμητόμος, θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή
Meeting of both social affairs and financial affairs committees regarding the social security draft bil. In Athens, on Apr. 25, 2016l . , 25 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

"Πετύχαμε καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί ο νόμος αυτός γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ'έξω", είπε ο υπουργός Εργασίας (Vid)

Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ και να πλήττεται από τον νέο Ασφαλιστικό νόμο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν. Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο νέο Ασφαλιστικό, που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την ψήφιση του νόμου, είπε πως “θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν ‘νόμος λαιμητόμος”. “Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’έξω”.

“Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη διαμόρφωση της σύνταξης, είπε, πως θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, ενώ για το μπλοκάκι είπε, πως δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιπο. “Κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα