Κατρούγκαλος: Καμία ανάθεση δεν μου έκανε ο Δ. Λαρισαίων ενώ ήμουν υπουργός

Κατρούγκαλος: Καμία ανάθεση δεν μου έκανε ο Δ. Λαρισαίων ενώ ήμουν υπουργός

Διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. "Η ΝΔ και τα χαλκεία της πάλι παραποιούν την αλήθεια",είπε

Στη διάψευση ότι έγινε ανάθεση στην δικηγορική εταιρεία «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» από το Δήμο Λαρισαίων, υπόθεσης, ενώ ήταν υπουργός προχωράει με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως τονίζει η ανάθεση είχε γίνει πολύ πριν αναλάβει τα υπουργικά του καθήκοντα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014. Προσθέτει, δε, ότι η απόφαση του Φεβρουαρίου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων αφορά την ανάθεση της ίδιας υπόθεσης προσφυγής κατά της απόφασης της πρώην Γενικής Γραμματέως της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας η οποία έκρινε παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου, σε άλλο δικηγόρο. Προσθέτει, δε, ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει ανάθεση καθώς η εταιρεία «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» μετά τις 27.1.2015 και την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων από τον ίδιο, δεν υφίσταται

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

«Αναφορικά με την απόφαση της από 12.2.2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για ανάθεση του Δήμου στην εταιρεία «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ενώ ήμουν υπουργός καθόσον μετά τις 27 Ιανουαρίου και την ανάληψη των υπουργικών μου καθηκόντων η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υφίσταται. Η αλήθεια είναι ότι, όπως αναφέρεται και στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η ανάθεση αυτή έγινε πολύ πριν αναλάβω υπουργικά καθήκοντα και συγκεκριμένα στις 22.10.2014, ενώ στις 12.2.2015,  καθόσον,  όπως προείπα, η εταιρεία δεν υφίσταται, η υπόθεση ανατίθεται σε άλλη δικηγόρο».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Παραποίηση της αλήθειας από τη ΝΔ

Λίγο αργότερα μετά τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη ο κ. Κατρούγκαλος προχώρησε σε νέα δήλωση κάνοντας λόγο για παραποίηση της αλήθειας από τη ΝΔ.

Νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας. Με εμφανίζουν να χειρίζομαι υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ είμαι Υπουργός. Όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από  12-02-2015 υπ’ αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε Υπουργό.

Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία  και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Τότε, προφανώς, δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμα.

Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο του 2015, που είμαι Υπουργός, τελώ σε αναστολή και η δικηγορική μου εταιρία δεν υπάρχει, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είναι σαφής καθώς ανέφερε ότι «ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κ.Λ.».

Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».

Διαβάστε ακόμα στην  aftodioikisi.gr:

Νέες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Πύργου για τα σκουπίδια – Ημέρα δράσης η Τρίτη

Ο αστυνόμος της γειτονιάς επιστρέφει από… Δευτέρα – Πού θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνέχεια στην υπόθεση Κατρούγκαλου: Νέο έγγραφο τον εμπλέκει σε υπόθεση μετά την υπουργοποίησή του

Μαξίμου για Κατρούγκαλο: Θέλουν να αποδυναμώσουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψης στο Βερολίνο

SHARE:

24Media Network