Κατρούγκαλος: Να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

O Γιώργος Κατρούγκαλος
O Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για χειρισμό, χωρίς στρατηγική, των εξωτερικών θεμάτων από την Κυβέρνηση.

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "η κυβέρνηση χειρίζεται τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, και ιδίως τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, χωρίς πυξίδα, χωρίς στρατηγική. Από την πολιτική κατευνασμού που επέλεξε ο κύριος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, όπου δεν έθεσε καν ως θέμα τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για συμψηφισμό προσφυγικού, κυπριακού και τουρκικής παραβατικότητας, έως τις πρόσφατες σπασμωδικές αντιδράσεις στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας με τη Λιβύη, απουσιάζει κάθε στοιχείο συνεκτικής εξωτερικής πολιτικής".

ADVERTISING

"Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί" συνεχίζει ο κ. Κατρούγκαλος. "Ούτε η λογική του παθητικού παρατηρητή ούτε οι ακροδεξιές φωνές μπορούν να καθορίζουν τη στάση της χώρας. Η μόνη διέξοδος είναι η επιστροφή στην ενεργητική εξωτερική πολιτική που χάραξε και εφάρμοσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που προωθούσε ταυτόχρονα μια θετική ατζέντα διαλόγου αλλά και την ενεργή αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας, για πρώτη φορά με λήψη κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Η ανακοίνωση του κ. Κατρούγκαλου καταλήγει: "Άμεσα πρέπει να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε να συμφωνηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο στρατηγικής για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network