Κατρούγκαλος: Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρο

O Γιώργος Κατρούγκαλος
O Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών εκτιμά δεν θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα η προσφυγή στη Χάγη αλλά μία σειρά άλλων ενεργειών. Τι τονίζει για το ενδεχόμενο τουρκικών ερευνών στην Κρήτη.

«Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο, όπως ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: "Ούτε να το διανοηθείτε"», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος για τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν περί αποστολής ερευνητικού σκάφους νοτίως της Κρήτης.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τονίζει στη Realnews ότι «ο φόβος της αποτυχίας (σε πιθανό αίτημα της Αθήνας για επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία) είναι ο χειρότερος σύμβουλος, αν οδηγεί σε απραξία» και σημειώνει ότι μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που αποφασίστηκαν κυρώσεις, «το έργο της κυβέρνησης είναι πολύ ευκολότερο, γιατί ο δρόμος είναι στρωμένος».

ADVERTISING

«Οι παλινωδίες, η διγλωσσία και η αναποφασιστικότητα» έναντι της τουρκικής προκλητικότητας «δεν συμβάλλουν στη δημιουργία αποτελεσματικού εθνικού μετώπου», προσθέτει ο κ. Κατρούγκαλος.

Εκτιμά, παράλληλα, ότι δεν θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα η προσφυγή στη Χάγη, αλλά «η επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων, η απαίτηση από τον Ντ. Τραμπ για σαφή στήριξη του αγωγού EastMed, που ενώνει Κύπρο - Κρήτη, η συμμετοχή στη Διαδικασία Βερολίνου για τη Λιβύη, η δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και, αν αυτές αποτύχουν, η διαπραγμάτευση για σύναψη συνυποσχετικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, ΣΥΡΙΖΑ, Eastmed
SHARE:

24Media Network