Κεφαλογιάννη για ΑΕΠΙ: Η υπουργός Πολιτισμού επιχειρεί ένα ακόμα μετέωρο βήμα

Κεφαλογιάννη για ΑΕΠΙ: Η υπουργός Πολιτισμού επιχειρεί ένα ακόμα μετέωρο βήμα
H τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη Eurokinissi

Δήλωση της τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ για την κίνηση της ηγεσίας του σχετικού υπουργείου να προχωρήσει σε μία ακόμη νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα της συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων

Μετά το νέο αδιέξοδο στο ζήτημα της συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων και την ανακοίνωση ότι η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού προχωρά σε μία ακόμη νομοθετική ρύθμιση, η βουλευτής Α’ Αθηνών, τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα χρόνο μετά τον ορισμό της προσωρινής επιτρόπου στην ΑΕΠΙ, δέκα μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Περί πνευματικής ιδιοκτησίας και σε συνέχεια αλλεπάλληλων τροποποιήσεων και παρατάσεων μέσω τροπολογιών, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού προσπαθεί ακόμα να βγει από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με τις εμβαλωματικές της λύσεις. Όπως είχαμε προειδοποιήσει, ο ν. 4481/2017 δεν καλύπτει τις ανάγκες των δημιουργών. Τώρα, μετά από τα διαχειριστικά πορίσματα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα επιχειρήσει ακόμα ένα μετέωρο βήμα.

Γι αυτόν το λόγο εκφράζουμε την ίδια ανησυχία, την ίδια αγωνία με το σύνολο των δημιουργών. Επιτέλους! Ας το κατανοήσει η Υπουργός: το ζήτημα της συλλογικής διαχείρισης απαιτεί πολιτική βούληση και σοβαρότητα. Χρειάζεται άμεσα, λύση δίκαιη, βιώσιμη, νόμιμη και λειτουργική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα