Κεφαλογιάννης: Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει

Κεφαλογιάννης: Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει
Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης Eurokinissi

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ προβλέπει ότι οι εκλογές θα γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει με τη μικρότερη δυνατή διαφορά.

Την εκτίμηση ότι «ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει» εκφράζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, προβλέποντας ότι «οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει με τη μικρότερη δυνατή διαφορά».

Ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος, προ ημερών, είχε επισκεφθεί τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, περιγράφει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι δύο στρατιωτικοί του μετέφεραν «ένα μήνυμα ελπίδας-απαράμιλλου θάρρους και εθνικής ευθύνης, μήνυμα ήθους και πατριωτισμού», ενώ εκφράζει την ανησυχία του καθώς, όπως λέει, «οι δύο στρατιωτικοί μας τελούν υπό ένα ιδιόμορφο καθεστώς “πολιτικής ομηρείας” παρόμοιο με του Αμερικανού πάστορα που κρατείται εδώ και ένα χρόνο με βαριές κατηγορίες και οι Τούρκοι θέλουν την ανταλλαγή του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής θέτει, στη συνέντευξή του, ως προϋπόθεση «τη λύση πακέτο και όχι σε “τεύχη”».

Αναφερόμενος στο θέμα της εξόδου από το μνημόνιο, ο κ. Κεφαλογιάννης επικαλείται τις δηλώσεις τού κ. Τσακαλώτου στους “Financial Times”, όπου όπως λέει, μιλάει για «αυξημένη μεταμνημονιακή εποπτεία με τρεις ή τέσσερις αξιολογήσεις κάθε χρόνο».

Για το θέμα της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστηρίζει ότι «η σημερινή κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο έχει ψηφίσει περικοπή συντάξεων από 1 Ιανουαρίου 2019», ενώ ερωτηθείς για το πώς θα διαχειριστεί το θέμα αυτό η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση, δηλώνει ότι «η ΝΔ δεν υποσχέθηκε ποτέ -και ασφαλώς δεν θα το κάνει τώρα- πράγματα που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει» και προσθέτει ότι «οι δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύουν τη χώρα».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η σοβαρότητα θα νικήσει την ιδεοληψία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα