Κεντροαριστερά: Οι συμμαχίες πριν την τελική μάχη

Κεντροαριστερά: Οι συμμαχίες πριν την τελική μάχη

Την στήριξη τους προς την Φώφη Γεννηματά ή τον Νίκο Ανδρουλάκη εξέφρασαν άμεσα ή έμμεσα οι κορυφαίοι “παίχτες” της Κεντροαριστεράς

Δύο μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη, οι αρχικοί υποψήφιοι και τα κορυφαία στελέχη της όλης Παράταξης έχουν δώσει το “στίγμα” σχετικά με ποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα θα στηρίξουν. Άλλοι ευθέως και άλλοι εμμέσως. Είτε με τον έναν, είτα με τον άλλο τρόπο, οι συμμαχίες έχουν πλέον στηθεί και το μόνο που απομένει είναι να φανεί στην κάλπη αν θα επηρεάσουν τους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκινάει από τη θέση ισχύος που της δίνει το 41.3% του πρώτου γύρου. Στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά στέκεται ο Γιάννης Ραγκούσης, αφού μετά τη συνάντηση των δύο νωρίτερα την Παρασκευή, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Την προτίμηση της προς την Φώφη Γεννηματά έδειξε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε την Πέμπτη. Άλλωστε, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν ο πρώτος που αποφάσισε να συστρατευτεί μαζί της στην δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού πόλου. Γεννηματά έδειξαν και οι άλλες δυνάμεις που συσπειρώθηκαν γύρω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή η ΕΔΕΜ του Απόστολου Πόντα και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.

ADVERTISING

Την προτίμηση του προς τη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδειξε εμμέσως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξη του στον Σκάι. Την ίδια γραμμή ακολουθούν και άλλα κορυφαία στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, που μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη “Πολύ καλό γραμματέα του Βενιζέλου”, δείχνοντας προς την μεριά της Γεννηματά. Αν και ο Γιώργος Καμίνης απέφυγε να δώσει γραμμή, λοξοκοιτώντας όμως προς την πλευρά του νεαρού ευρωβουλευτή, θεωρείται δεδομένο πως τα “παπανδρεϊκά” στελέχη που τον στήριξαν, θα βοηθήσουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Την ανοιχτή υποστήριξη του Γιάννη Μανιάτη έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι αναγκαία η συστράτευση με τη νεότερη γενιά, κάτι που ήταν αναμενόμενο λίγο ως πολύ. Στο πλευρό του νεαρού ευρωβουλευτή έχουν ταχθεί και τρία νεαρά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

“Διχοτομημένο” εμφανίζεται το Ποτάμι, αφού ο Σταύρος Θεοδωράκης απέφυγε να δώσει γραμμή, ζητώντας από τα στελέχη του να πράξουν ότι κρίνουν, αν και ο ίδιος φέρεται να πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί δεύτερος γύρος, αναγνωρίζοντας εμμέσως ως νικήτρια τη Φώφη Γεννηματά. Ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά, ενώ έστω και με επιφυλάξεις, προς την πλευρά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δείχνει ο Σπύρος Λυκούδης, που σύμφωνα με συνεργάτες του εκτιμά ότι η ενότητα μπορεί να επιτευχθεί υπό την προεδρία Γεννηματά.

Αντίθετα, ξεκάθαρα υπέρ του Ανδρουλάκη τάσσονται οι ευρωβουλευτές Μιχάλης Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, αλλά και οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κεντροαριστερά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στηρίζει Γεννηματά ο Ραγκούσης

Στηρίζει Ανδρουλάκη ο Μανιάτης

Γιώργος Παπανδρέου: Έδειξε Γεννηματά, χτύπησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network