Κεραμέως για κράτηση 14χρονου: Σας παραπέμπω …. στην αστυνομία

Κεραμέως για κράτηση 14χρονου: Σας παραπέμπω …. στην αστυνομία
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

"Ουδέν σχόλιο" για την κράτηση του μαθητή Βαγγέλη Γ. από την υπουργό Παιδείας, παρότι ερωτήθηκε στην Βουλή. Παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Μία κοφτή φράση: “Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”. Αυτή ήταν η επιλογή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, όταν σήμερα στην Βουλή της ζητήθηκε να λάβει θέση για την σύλληψη από την αστυνομία και την 4ήμερη κράτηση στην ΓΑΔΑ του 14χρονου μαθητή Βαγγέλη Γ. επειδή συμμετείχε σε μαθητικό συλλαλητήριο.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Η ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, τέθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελλή. Μάλιστα ο βουλευτής συνέδεσε την υπόθεση αυτή με την αγόρευση της εισαγγελέως στην Δίκη της Χρυσής Αυγής που πρότεινε την αναστολή των ποινών για τους κατηγορούμενους. ‘Όπως επισήμανε “δύο εικόνες υπάρχουν σήμερα” ο 14χρονος μαθητής που φυλακίζεται και η εισαγγελέας που προτείνει αναστολή των ποινών για την Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι “προσβάλλεται το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας”. Προκαλώντας ευθέως την υπουργό Παιδείας να πάρει θέση για το ζήτημα.

Παρόλα αυτά η Νίκη Κεραμέως επέλεξε σαφώς να “προσπεράσει” το ζήτημα με την προαναφερθείσα φράση. Παραπέμποντας δηλαδή θέματα που σχετίζονται σαφώς με την παιδεία και τα σχολεία στην …αστυνομία.

Η στάση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Δελή που επισήμανε ότι όχι απλά η υπουργός Παιδείας οφείλει να απαντήσει, αλλά έπρεπε να παρέμβει για την άμεση απελευθέρωση του μαθητή.

Είναι σαφές ότι η στάση της υπουργού Παιδείας, είναι συμβατή με την απάντηση που έδωσε προ μερικών ημερών, συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου, στην Βουλή.

Ανταποκρινόμενη σε ερώτηση του βουλευτή του Μέρα 25 Κρίτωνα Αρσένη είχε ταχθεί σαφώς εχθρικά απέναντι στους μαθητές, σημειώνοντας αναφορικά με τις καταλήψεις πως “δεν ξέρω καμία άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου που να συμβαίνει αυτό”. Είχε θέσει μάλιστα το ερώτημα του αν “είναι δυνατόν μια ισχνή μειοψηφία να εμποδίζει την πλειοψηφία να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση;”.

Στα σημερινά κοινοβουλευτικά “κατορθώματα” της Νίκης Κεραμέως, πρέπει να προστεθεί και η άρνησή της να καταθέσει στην Βουλή τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Αυτό παρ’ ότι ζητήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη, με βάση τα προβλεπόμενα στον κανονισμό της Βουλής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα