Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή: Δυσκολεύεται πολύ όταν της ζητούν έγγραφα, δεν απάντησε στο 1/3 των ερωτήσεων

Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή: Δυσκολεύεται πολύ όταν της ζητούν έγγραφα, δεν απάντησε στο 1/3 των ερωτήσεων
Η Νίκη Κεραμέως Nikos Libertas / SOOC

Οι κοινοβουλευτικές επιδόσεις της Νίκης Κεραμέως από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν προβληματικές.

Οι επιδόσεις της Υπουργού Παιδείας στην ανταπόκρισή της στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στη θέση της δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Ειδικά στις ερωτήσεις που της κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2019 και μέχρι τη Δευτέρα το ποσοστό…απάντησης της Νίκης Κεραμέως είναι λίγο μεγαλύτερο από το 65%.

Τουτέστιν περίπου το 1/3 των ερωτήσεων πήγαν στο βρόντο αφού δεν απαντήθηκαν από την Υπουργό.


Οι αριθμοί είναι χαρακτηριστικοί: Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν 805 συνολικά ερωτήσεις εκ των οποίων απαντήθηκαν οι 541 ποσοστό σχεδόν 67%.

Εκεί που η Υπουργός δεν μπορεί να περάσει καν τη βάση είναι στην ανταπόκρισή της στις Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας υπέγραψε συμφωνία με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση, το κείμενο της οποίας ζητήθηκε, όχι μία φορά, από την αντιπολίτευση (και όχι μόνο την αξιωματική).

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη δική του πλευρά κατέθεσε 5 συνολικά ΑΚΕ (αιτήσεις κατάθεσης εγγραφών) αλλά από την Υπουργό δεν ικανοποιήθηκε ούτε μία (0/5).

Στις δε ΑΚΕ που συνοδεύονταν από ερώτηση οι επιδόσεις της κας Κεραμέως είναι επίσης "χαμηλές". Από τις 34, συνολικά, ερωτήσεις, απάντησε τις 16 (δηλαδή ούτε τις μισές).


Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η Υπουργός Παιδείας αντιμετωπίζει... δυσκολίες ανταπόκρισης όταν η αξιωματική αντιπολίτευτη της ζητά να καταθέσει στο κοινοβούλιο συγκεκριμένα έγγραφα.

Στην υπόθεση της τηλεκπαίδευσης η επίμαχη και εν πολλοίς προβληματική σύμβαση με τη Cisco κατατέθηκε με καθυστέρηση ενός χρόνου (στις 22 Μαρτίου του 2021).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα