CISCO

Αλέξανδρος Μελίδης στο NEWS 24/7: Η δημοκρατία συν-δημιουργείται με ανοιχτή διακυβέρνηση

Αλέξανδρος Μελίδης στο NEWS 24/7: Η δημοκρατία συν-δημιουργείται με ανοιχτή διακυβέρνηση

Ο Αλέξανδρος Μελίδης, επιστημονικός συνεργάτης Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας, αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για την αξία της διαφάνειας στη διακυβέρνηση με αφορμή το γεγονός ότι η σύμβαση που δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο με τη Cisco δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση... 12 μηνών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: "Ετούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση"

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel. "Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο", τόνισε.

Η Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Ανακοίνωση-κόλαφος της Homo Digitalis για Cisco και Υπουργείο Παιδείας

Άκρως επικριτική η ανακοίνωση του Homo Digitalis για τη διαδικασία την οποία εφάρμοσε το Υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα. Καταλογίζει, μεταξύ άλλων, προχειρότητα στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Δεδομένα

Χ. Γεωργίου στο NEWS 24/7: Από 10 έως 30 δολάρια κατ' άτομο τα δεδομένα που παίρνει η Cisco

O γενικός γραμματέας της Ενωσης Πληροφορικών Ελλάδας, Χάρης Γεωργίου αναλύει και προσδιορίζει την αξία που συλλέγει η Cisco από 1.500.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την τηλεκπαίδευση.

Cisco: Το αντιπαράδειγμα του Καναδά για το πόσο (μη) αποδοτική είναι η πρακτική των απευθείας αναθέσεων

Cisco: Το αντιπαράδειγμα του Καναδά για το πόσο (μη) αποδοτική είναι η πρακτική των απευθείας αναθέσεων

Πώς η Cisco έγινε μονοπώλιο στην Οτάβα του Καναδά για να ανεβάζει συνεχώς τις τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών της. Πώς "αυτοπαγιδεύθηκε" το υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα

Πώς σχετίζονται οι πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης με την προσωποποιημένη διαφήμιση

Πώς σχετίζονται οι πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης με την προσωποποιημένη διαφήμιση

Ο τρόπος με τον οποίο πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο για την τηλεκπαίδευση συνδέονται με την προσωποποιημένη διαφήμιση. Μεταξύ αυτών και η Webex της Cisco.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για Cisco: "Προφανώς η πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί"

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Νίκη Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκπαίδευση και δήλωσε περήφανη για το ότι το δημόσιο, όπως υποστήριξε, "είχε την πλατφόρμα Webex, χωρίς κόστος".

Cisco - Υπουργείο Παιδείας: "Καυτά" ερωτήματα και απαντήσεις μετά την αποκάλυψη

Cisco - Υπουργείο Παιδείας: "Καυτά" ερωτήματα και απαντήσεις μετά την αποκάλυψη

Το NEWS 24/7 απαντά στοχευμένα και με ντοκουμέντα σε όσα ισχυρίζονται το Υπουργείο Παιδείας και η Cisco για το τεράστιο, όπως εξελίσσεται, ζήτημα των Συμβάσεων που δεσμεύουν τις δύο πλευρές.

Τα παιδιά μας έμπαιναν για τηλεκπαίδευση και η CISCO στη ζωή μας

Τα παιδιά μας έμπαιναν για τηλεκπαίδευση και η CISCO στη ζωή μας

Η μέση ελληνική οικογένεια γνωρίζει καλά την πλατφόρμα Cisco Webex, την οποία κλήθηκε να χρησιμοποιήσει, όταν έκλεισαν τα σχολεία και άρχισε η τηλεκπαίδευση. Τι συνέβη με τα μεταδεδομένα μας από τη στιγμή που έγινε η πρώτη σύνδεση.

Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας σε ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς υπογράψατε συμβάσεις με τη Cisco

Σε πολιτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση επιδόθηκε το ΥΠΑΙΘ στο θέμα της σύμβασης με τη CISCO για την τηλεκπαίδευση, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τηλεκπαίδευση λόγω κορονοϊού

ΣΥΡΙΖΑ για CISCO: Κυβέρνηση και κ. Κεραμέως κάνουν την πανδημία ευκαιρία πλουτισμού για τους αρεστούς τους

"Η κ. Κεραμέως έκρυβε τη σύμβαση με CISCO γιατί όχι μόνο έδωσε εκατομμύρια, αλλά και προσωπικά δεδομένα 1,5 εκ. πολιτών" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Σκάνδαλο Cisco με υπογραφή Κεραμέως - Εδωσε δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών και χρήματα στην εταιρία

Σκάνδαλο Cisco με υπογραφή Κεραμέως - Εδωσε δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών και χρήματα στην εταιρία

Με τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων με την Cisco για την τηλεκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως "ομολόγησε" τις τεράστιες ευθύνες της. Αφενός έδωσε στην εταιρία δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών, αφετέρου την πριμοδότησε και με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η Νίκη Κεραμέως

Διαρροή Προσωπικών Δεδομένων: Πώς η Αρχή αποδόμησε την επιχειρηματολογία Κεραμέως

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απαντά σημείο προς σημείο στην DPO του Υπουργείου Παιδείας και κατ' επέκταση στη Νίκη Κεραμέως για το θέμα διαρροής προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως όπως Νικολάου στο θέμα της σύμβασης με την Cisco - Αγνοεί το νόμο της κυβέρνησης

Το Υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα καμία από τις τέσσερις συμβάσεις που δεσμεύουν το ελληνικό δημόσιο με την Cisco πετώντας στα σκουπίδια ακόμα και το σχετικό νόμο του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Τηλεκπαίδευση: Το Υπουργείο Παιδείας παραδέχεται σημαντικά κενά ασφαλείας στο Webex της Cisco

Τηλεκπαίδευση: Το Υπουργείο Παιδείας παραδέχεται σημαντικά κενά ασφαλείας στο Webex της Cisco

Από έγγραφο του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι η πλατφόρμα της Webex, με την οποία διεξάγεται η τηλεκπαίδευση, έχει σωρεία κενών ασφαλείας για τους χρήστες.

H Zέττα Μακρή

Η Cisco θα μπορεί να γνωρίζει ποιοι μαθητές λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη

H οδηγία της Ζέττας Μακρή για την εξ αποστάσεως μαθητών από ψυχολόγους δεν έχει την παραμικρή πληροφορία για την τύχη των προσωπικών δεδομένων των συμμετοχόντων. Ρητά όμως προβλέπεται ότι η διαδικασία θα γίνεται μέσω του Webex της Cisco.

H υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε επίσκεψή της σε Γυμνάσιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας

Φιάσκο με τα σχολεία: Τι ΔΕΝ έκανε η Νίκη Κεραμέως

Λίγες εβδομάδες έμειναν ανοιχτά τα σχολεία μετά την απόφαση για τη δια ζώσης επαναλειτουργία τους. Και πως να γίνει διαφορετικά αφού η Νίκη Κεραμέως δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική αλλαγή.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Διπλά έκθετη η Κεραμέως - Επιμένει να κρατά τη σύμβαση με τη Cisco στο συρτάρι

Η Νίκη Κεραμέως εξακολουθεί να μη δίνει στη δημοσιότητα, τη σύμβαση που δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο με την εταιρία Cisco. Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, μετά την απάντηση του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής για την Palantir.

Τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση: Τι (δεν) έκανε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Στα πλαίσια ενός ενιαίου και κοινού πανευρωπαϊκού νομοθετήματος, όπως ο GDPR για τα προσωπικά δεδομένα, τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των Εποπτικών Αρχών των κρατών είναι, σχεδόν, τα ίδια. Ανταποκρίνονται οι Εποπτικές Αρχές στις υποχρεώσεις τους με τον ίδιο τρόπο;

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Η νέα εκτίμηση αντικτύπου αφήνει έκθετη την Νίκη Κεραμέως

Μόλις στις 8 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε (σε μη εμφανές σημείο) εκτίμηση αντικτύπου για την τηλεκπαίδευση η οποία αυξάνει τα ερωτηματικά για το σύννομο της διαδικασίας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ  (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μέσα σ' ένα λεπτό η Κεραμέως αναίρεσε την πραγματικότητα για την τηλεκπαίδευση

Η Νίκη Κεραμέως εξακολουθεί να κρύβει τη σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση. Πως καταρρέει με πάταγο το επιχείρημα "την έχω στο γραφείο μου, ελάτε να την δείτε".