CISCO

Προσωπικά Δεδομένα

Τηλεκπαίδευση: Η διορία για συμμόρφωση του Υπ. Παιδείας με το νόμο έχει τελειώσει εδώ και 21 ημέρες

Από τις 16 Μαρτίου, όταν και έληξε η σχετική διορία, μέχρι και σήμερα, ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για το αν το Υπουργείο Παιδείας έχει ακολουθήσει τις οδηγίες της ΑΠΔΠΧ έτσι ώστε να είναι σύννομη η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Η Νίκη Κεραμέως

Ν. Κεραμέως: Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν θα ήταν Υπουργός Παιδείας. Ισως μόνο στην Ουγγαρία...

Η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με το φιλελευθερισμό και ότι φλερτάρει έντονα με την ορμπανοποίηση της παιδείας στη χώρα.

Τηλεκπαίδευση λόγω κορονοϊού

Τηλεκπαίδευση στον αέρα: Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κρύβεται

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν για το επόμενο διήμερο- και μέχρι νεωτέρας- στην τηλεκπαίδευση με τη διαδικασία να παρουσιάζει ακόμα σοβαρά κενά ως προς το σεβασμό του κανονισμού περί προσωπικών δεδομένων.

Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Γιατί το Υπουργείο Παιδείας λέει μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα

Στην προσπάθεια του να δείξει πνεύμα συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της ΑΠΔΠΧ, αν και τον Νοέμβριο απειλούσε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει να πει την αλήθεια και να φανερώσει τα χαρτιά του.

Η Νίκη Κεραμέως

Σχολεία: Επιτελικό αλαλούμ - Τσιμουδιά για τηλεκπαίδευση ελλείψει πλατφόρμας

Η καταστροφική διαχείριση της Νίκης Κεραμέως σε ό,τι αφορά στην αντιμετωπίση της πανδημίας στα σχολεία κατέληξε, όπως ήταν φυσιολογικό, σε τρομερό αδιέξοδο. Διαθέσιμη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Νίκη Κεραμέως

Το διπλό βατερλώ της Κεραμέως με την τηλεκπαίδευση

Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης αποκάλυψε την εκκωφαντική αποτυχία του Υπουργείου Παιδείας να βοηθήσει επαρκώς τους μαθητές στην πανδημία. Από τη μία τα μαθησιακά κενά και το ταξικό χάντικαπ και από την άλλη η μη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Κωστής Χατζηδάκης. Πλέον τους ενώνει και η Cisco

Από την Κεραμέως στον Χατζηδάκη: Τώρα βάζουν τη Cisco και στον ΟΑΕΔ

Παρά τα χίλια προβλήματα και τα αναπάντητα ερωτηματικά που έχουν προκύψει από τη συνεργασία της Cisco με το Υπουργείο Παιδείας, η αμερικανική εταιρία υπέγραψε συμφωνία και με το Υπουργείο Εργασίας για προγράμματα κατάρτισης.

Αλέξανδρος Μελίδης στο NEWS 24/7: Η δημοκρατία συν-δημιουργείται με ανοιχτή διακυβέρνηση

Αλέξανδρος Μελίδης στο NEWS 24/7: Η δημοκρατία συν-δημιουργείται με ανοιχτή διακυβέρνηση

Ο Αλέξανδρος Μελίδης, επιστημονικός συνεργάτης Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας, αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για την αξία της διαφάνειας στη διακυβέρνηση με αφορμή το γεγονός ότι η σύμβαση που δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο με τη Cisco δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση... 12 μηνών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: "Ετούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση"

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel. "Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο", τόνισε.

Η Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Ανακοίνωση-κόλαφος της Homo Digitalis για Cisco και Υπουργείο Παιδείας

Άκρως επικριτική η ανακοίνωση του Homo Digitalis για τη διαδικασία την οποία εφάρμοσε το Υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα. Καταλογίζει, μεταξύ άλλων, προχειρότητα στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Δεδομένα

Χ. Γεωργίου στο NEWS 24/7: Από 10 έως 30 δολάρια κατ' άτομο τα δεδομένα που παίρνει η Cisco

O γενικός γραμματέας της Ενωσης Πληροφορικών Ελλάδας, Χάρης Γεωργίου αναλύει και προσδιορίζει την αξία που συλλέγει η Cisco από 1.500.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την τηλεκπαίδευση.

Cisco: Το αντιπαράδειγμα του Καναδά για το πόσο (μη) αποδοτική είναι η πρακτική των απευθείας αναθέσεων

Cisco: Το αντιπαράδειγμα του Καναδά για το πόσο (μη) αποδοτική είναι η πρακτική των απευθείας αναθέσεων

Πώς η Cisco έγινε μονοπώλιο στην Οτάβα του Καναδά για να ανεβάζει συνεχώς τις τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών της. Πώς "αυτοπαγιδεύθηκε" το υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα

Πώς σχετίζονται οι πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης με την προσωποποιημένη διαφήμιση

Πώς σχετίζονται οι πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης με την προσωποποιημένη διαφήμιση

Ο τρόπος με τον οποίο πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο για την τηλεκπαίδευση συνδέονται με την προσωποποιημένη διαφήμιση. Μεταξύ αυτών και η Webex της Cisco.

Η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για Cisco: "Προφανώς η πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί"

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Νίκη Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκπαίδευση και δήλωσε περήφανη για το ότι το δημόσιο, όπως υποστήριξε, "είχε την πλατφόρμα Webex, χωρίς κόστος".

Cisco - Υπουργείο Παιδείας: "Καυτά" ερωτήματα και απαντήσεις μετά την αποκάλυψη

Cisco - Υπουργείο Παιδείας: "Καυτά" ερωτήματα και απαντήσεις μετά την αποκάλυψη

Το NEWS 24/7 απαντά στοχευμένα και με ντοκουμέντα σε όσα ισχυρίζονται το Υπουργείο Παιδείας και η Cisco για το τεράστιο, όπως εξελίσσεται, ζήτημα των Συμβάσεων που δεσμεύουν τις δύο πλευρές.

Τα παιδιά μας έμπαιναν για τηλεκπαίδευση και η CISCO στη ζωή μας

Τα παιδιά μας έμπαιναν για τηλεκπαίδευση και η CISCO στη ζωή μας

Η μέση ελληνική οικογένεια γνωρίζει καλά την πλατφόρμα Cisco Webex, την οποία κλήθηκε να χρησιμοποιήσει, όταν έκλεισαν τα σχολεία και άρχισε η τηλεκπαίδευση. Τι συνέβη με τα μεταδεδομένα μας από τη στιγμή που έγινε η πρώτη σύνδεση.

Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας σε ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς υπογράψατε συμβάσεις με τη Cisco

Σε πολιτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση επιδόθηκε το ΥΠΑΙΘ στο θέμα της σύμβασης με τη CISCO για την τηλεκπαίδευση, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.