Κικίλιας: Μείζον πολιτικό ζήτημα το μυστικό ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Κικίλιας: Μείζον πολιτικό ζήτημα το μυστικό ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Αν Τσακαλώτος και Καμμένος το γνώριζαν ρωτάει η ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις για τη μυστικότητα του ταξιδιού και τις συναντήσεις του με τη Ρότσιλντ. Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Α. Γεωργιάδης

Επιμένει να ζητάει εξηγήσεις και απαντήσεις η ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι έθεσε 6 ερωτήματα μεταξύ καλώντας εκτός όλων των άλλων να απαντήσουν αν είχαν γνώση αυτού του ταξιδιού ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ότι αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Ρότσιλντ.

Συγκεκριμένα η ΝΔ ρωτάει:

1. Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Λισαβόνα με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά από αυτό; Θυμίζουμε ότι μόνο μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ταξίδι, 6 μέρες μετά.

2. Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου Σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τη Ρότσιλντ;  Για ποιό λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα, με τη Ρότσιλντ, χωρίς τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον Πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ, χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;

3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ενημερωμένος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ρότσιλντ;

4. Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένος, γνώριζε εάν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντηθεί με τη Ρότσιλντ; Επιμένει ο κ. Καμμένος στις απόψεις που επί χρόνια διατύπωνε για τη Ρότσιλντ;

5. Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Μιχάλης Καλογήρου;

6. Και τελικά, ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο Πρωθυπουργικό Αεροσκάφος, με τον κ. Τσίπρα, από τη Λισαβόνα στο Παρίσι; Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει σήμερα τη λίστα των επιβαινόντων.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει λίστα επιβαινόντων τονίζοντας ότι «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο ελληνικός λαός που δοκιμάζεται απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κοροϊδευε τους πολίτες, χωρίς κόστος, έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής».

Μάλιστα για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επενδυτική τράπεζα Ρότσιλντ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται στην επίκαιρη ερώτηση, "σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου της 4ης Φεβρουαρίου, η στάση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι έγινε για να συναντηθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ), με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν υπάρχει επίσημη σύμβαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild και αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή.

Σημείωση: Θα ακολουθήσει ενημέρωση αναφορικά με το πότε θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

"ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Βουλευτής Β΄ Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild

Το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωση στις 4/2/2017 επεσήμανε, αναφορικά με τη στάση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι, ότι σκοπός της ήταν να συναντηθεί ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ), με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Υπάρχει επίσημη σύμβαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild;

2. Αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή;

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης

Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία"

Τζανακόπουλος: Να παραιτηθεί ο κ. Γεωργιάδης

Για έωλο αντιπερισπασμό κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Σε δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι “η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης, προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι, προσπάθησαν δια του κυρίου Γεωργιάδη να στήσουν έναν έωλο αντιπερισπασμό.

Ο αντιπερισπασμός τους, όμως, αποδείχτηκε στην πραγματικότητα πολύ φτωχός. Μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του Πρωθυπουργού στο γαλλικό Τύπο, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν. Ως ένας κοινός συκοφάντης” και προσθέτει: “Η ευθύνη όμως για τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένουμε επομένως ως ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Αντιπροέδρου του.

Αλλά τώρα ήρθε και η ώρα για τον κύριο Μητσοτάκη να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα:

Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του; Θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι; Και κυρίως, θα μας πει από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά; Θα μας ενημερώσει αν αληθεύει ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρία με τον κύριο Παπασταύρου; Θα περιμένουμε τις ξεκάθαρες απαντήσεις του”.

ΝΔ: Πανικόβλητος ο κ. Τσίπρας, γιατί είναι ένοχος

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος, γιατί είναι ένοχος. Δεν βρίσκει ούτε μια λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τις ιδιωτικές και άλλες συναντήσεις του και όσα κρύβονται πίσω από αυτές. Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί είναι αμείλικτα.

Να μην έχουν, όμως, καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια” και συμπληρώνει: “Όσο για την επιχείρηση συκοφάντησης και λάσπης ενάντια στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί βασίζεται σε ψέματα που ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος να χρησιμοποιεί.

Άλλωστε, γι’ αυτές τις αθλιότητες οι κοινοί συκοφάντες θα κριθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη και οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, σύντομα, από τον ελληνικό λαό”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network