Κικίλιας: Τον Αύγουστο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Κικίλιας: Τον Αύγουστο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών
Ο Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

"Έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα", δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Νέα έκκληση σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Τι είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα.

Όλα έτοιμα είναι και για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να προαναγγέλει το άνοιγμα της πλατφόρμας και για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μέσα στον Αύγουστο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Σήμερα”, ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Αισιόδοξη είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, καθώς σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας, “σε σύνολο 300.000 έχουν προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού. Πηγαίνοντας προς την έναρξη της σχολικής περιόδου θα αυξηθεί κι άλλο αυτός ο αριθμός”.

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. “Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες”, σημείωσε και απηύθυνε ξανά έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν άμεσα.

Το Ε.Σ.Υ. άντεξε και θα αντέξει

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και θα αντέξει. Εμβολιαζόμαστε προκειμένου οι δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. να μπορούν να αφοσιώνονται και σε άλλες ασθένειες. Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες” σημείωσε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι “Παρατηρείται αύξηση των εμβολιασμένων υγειονομικών. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα βλέπω αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα